СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Какъв е срокът на валидност на издадено вече разрешително за строеж
Искрен Емилов:
Здравейте, имам два въпроса към Вас, за отговорите Ви, благодаря предварително.
1. Имам разрешително за строеж от 24.11.2006. Колко е срока на валидност на издадено вече разрешително за строеж, т.к. в него такъв не е посочен? И къде мога да прочета повече?
2. На база ПУП, виза за проектиране и горе цитираното разрешително, в момента в района, в който живея, строителните параметри са плътност 50 %, Кинт 1,5, К.к. 10 м. Сега разбирам случайно, че е разработен предварителен нов общ устройствен план на града, според който тези праматри се намаляват почти наполовина. Интересува ме какви права имам по закон да се запозная лично и подробно с този план, т.к. в момента същия се пази в общината в тайна от гражданите и не е предложен за обществена дискусия? И ако бъде как да разбера? На какви възражения имам право и мога ли да запазя старите параметри, т.к. като купувах на времето парцел, имах намерение в бъдеще да строя по тези параметри? С уважение, И. Емилов
Отговор от Георги Григоров, федерален секретар на НСФ
Въпросът се разглежда в чл. 153, ал. 2 и3 от ЗУТ. С ПУП може да се запознаете при главния архитект на общината. Правата по започнати производства са съгласно параграф 12 и параграф 15 от Преходни разпоредби на ЗУТ.