СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Превръщане на ателие в лекарски кабинет
Румен Тулев:
Закупих ателие в строеж, което по предварителен договор с инвеститора, трябваше да промени предназначението му в лекарски кабинет. Промяната, обаче, го превърна в кабинет за индивидуална и творческа дейност.
Обяснението на инвеститора беше че нямал технология за промяната в лекарски кабинет. Започнах самостоятелно да подготвям документите за промяна в хирургически кабинет. Подготвих всички документи: архитектура, технология, ВИК,ел. част и т.н.
Въпросът ми, е задължително ли е при внасяне на документите в общината да се внесе и на оценка за съответствията от консултантска фирма, (която ми поиска солена сума за това), при положение, че не правя никакви конструктивни промени на помещението?
Отговор от Георги Григоров, федерален секретар на НСФ
След издаване на разрешение за строеж, изменения в одобрения инвестиционен проект в обхват промяна на предназначението се допускат по искане на възложителя въз основа на одобрен инвестиционен проект към издаденото разрешение за строеж. Тези изменения се отразяват със забележка в издаденото разрешение за строеж и се допускат преди реализирането на им, (чл. 154 ал. 5 от ЗУТ) и се придружават задължително с оценка за съответствие на проекта (чл. 144, ал. 1, т.5 от ЗУТ)