Продукти, осигуряващи контрол на достъпа в частни и публично достъпни области, вече се предлагат и с марката на компанията.

В края на 2016 г. Hörmann придоби мажоритарния дял от италианската компания Pilomat. Компанията е световен лидер в предлагането на боларди, роуд блокери, бариери с повдигащо се рамо и блокери с шипове. Тези продукти, осигуряващи контрол на достъпа в частни и публично достъпни области, вече ще се предлагат и с марката Hörmann.

Новият продуктов асортимент на Hörmann включва две продуктови линии: при Security Line в бъдеще Hörmann ще предлага боларди за контрол на достъпа в частни и публично достъпни области, като например пешеходни зони, паркинги и фирмени площи. Продуктите от линията High Security Line осигуряват контрол на достъпа в области с висока степен на сигурност, като например правителствени сгради, летища, терени за провеждане на мероприятия или други чувствителни области.

Hörmann разширява продуктовия си асортимент със системи за контрол на достъпа. При линията Security Line те включват боларди за контрол на достъпа, а при линията High Security Line - усилени боларди, роуд блокери, бариери с повдигащо се рамо и блокери с шипове.

Към High Security Line се числят усилени боларди, както и роуд блокери за зони с ширина до шест метра, бариери с повдигащо се рамо за зони с ширина до десет метра и блокери с шипове, които позволяват преминаване само в едната посока, а в обратната посока го предотвратяват чрез срязване на гумите. Те се сертифицират от независими институти за изпитване според тяхната устойчивост, определена на базата на международно признати краш тестове.За аварийни ситуации се предлага като опция управление EFO (Emergency Fast Operation), с помощта на което продуктите се издигат в рамките на 1,5 секунди.

За да се осигури контрол на достъпа в области с висока степен на сигурност, с продуктите от линията High Security Line Hörmann предлага между другото усилени боларди, както и роуд блокери.

Болардите се делят на автоматични, полуавтоматични, фиксирани и лягащи на земята. Това позволява например в рамките на дадена фирмена площ сградата да се обезопаси от всички страни с фиксирани боларди, а подстъпите към нея да се оборудват с автоматични боларди, които се издигат и спускат хидравлично или електромеханично. Предимството при Hörmann: всички боларди са с идентична визия.

Болардите, които се издигат и спускат хидравлично или електромеханично, отскоро са част от продуктовия асортимент на Hörmann. Те се прилагат за контрол на достъпа в частни и публично достъпни области, като например пешеходни зони, паркинги и фирмени площи.

Блокерите с шипове позволяват преминаване само в едната посока. Движението в обратна посока се предотвратява чрез срязване на гумите.

Бариерите с повдигащо се рамо за зони с максимална ширина десет метра са част от линията High Security Line. Те позволяват контролирано влизане и излизане на превозни средства и са пригодени за голяма честота на ползване.

Към продуктите за контрол на достъпа Hörmann предлага и подходящите командни принадлежности като колони, ръчни предаватели, кодирани манипулатори, скенери за пръстови отпечатъци и други. Всички автоматични продукти могат да се комбинират с разработената от Hörmann радиосистема BiSecur, която се характеризира с изключително надеждна кодираща технология.

Кристоф Хьорман, лично отговорен съдружник в групата Hörmann, вижда в новия продуктов асортимент целесъобразно допълнение към вече съществуващите продукти: „Тъй като вече предлагаме плъзгащи се портални врати, които също осигуряват контрол на достъпа, ни се стори логично да продължим да инвестираме в този сектор. По този начин отчитаме нарасналата потребност от сигурност в публичния и търговския сектор.“ Също така новият продуктов асортимент ще разкрие шансове за търговските партньори на Hörmann: „С новите продукти за контрол на достъпа предлагаме на клиентите си възможността да израснат още на техните пазари с Hörmann чрез по-голям продуктов асортимент. За целта те ще продължат да получават всичко от един производител с подкрепа на място от доказалия се екип на Hörmann", допълва Кристоф Хьорман.