Отличието се присъжда от списание Logistik Heute и Федералното сдружение за логистика (BVL).

За сферата на логистиката производителят на врати за дома и индустрията Hörmann от Щайнхаген предлага товаро-разтоварна техника и системи индустриални врати. Предлагането на тези продукти, включително сервизните услуги към тях, бе отличено с наградата „Най-добра търговска марка за логистиката".

Читателите на списанието Logistik Heute и експерти в областта на логистиката избраха любимата си търговска марка в 11 категории. Първото място в категорията „Рампи и врати" със събрани най-много гласове зае производителят на врати за дома и индустрията Hörmann.

Ръководителят на отдел "Продажби" при системите индустриални врати и товаро-разтоварната техника в компания Hörmann Рюдигер Бирхенке прие наградата в рамките на тържествено заседание в берлинското представителство на Бертелсман. „Много се гордеем, че сме избрани за най-добрата търговска марка за логистиката. Тази награда за нас е потвърждение, че с предлаганите от нас продукти и услуги успяваме да задоволим желанията на клиентите си", сподели Бирхенке.

Компания Hörmann предлага комплексни решения за най-различни проекти в областта на товаро-разтоварната техника - както за ново строителство, така и за модернизация. Това включва товаро-разтоварни рампи, товарни шлюзове, уплътнения за врати, принадлежности, всички варианти индустриални и пешеходни врати. „Силните ни страни от една страна са в това, че доставяме всичко от един производител, и от друга страна - че продуктите ни се характеризират с голяма продължителност на експлоатация, енергийна ефективност и следователно рентабилност", каза Бирхенке.

Системите индустриални врати и товаро-разтоварната техника на семейната компания от Източна Вестфалия намират приложение в строителството на логистични обекти например в сферата на хранително-вкусовата промишленост, куриерските и пощенските услуги, интернет търговията и всички видове транспортни услуги.