Остъклените елементи с тръбна рамка в комбинация с касата предлагат не само противопожарна защита, но и максимална прозрачност и естетично оформление.

Пожарозащитни врати, т.е. пожароустойчиви врати, димозащитни врати или комбинацията от двете, се използват в обособени части от сгради, за да се установи връзка с контруктивно разделени противопожарни зони в рамките на една сграда. Добре обмислените планове за противопожарна защита обаче често трябва да предлагат не само фукционално най-добрите решения, но и да удовлетворяват изискванията за визия именно в представителните части на сградите. T30 алуминиеви пожароустойчиви и димозащитни елементи HE 311/321 на Hörmann могат да се монтират на закрито с алуминиева каса без лицева повърхнина и по този начин да допринесат за едно естетично решение за противопожарна защита при строителството на обекти.

Там, където са от значение не само конструктивните мерки за противопожарна защита, но и естетичното оформление, изцяло остъклените елементи с тръбна рамка на Hörmann в комбинация с алуминиева каса без лицева повърхнина се грижат за максимална прозрачност. 

Алуминиевата каса без лицева повърхнина на Hörmann има незначителна лицева повърхнина от 4,5 мм от страната на пантите. Това създава визия за тясна каса, която освен това се включва съосно в стената. С касата без лицева повърхнина не се създава само мнима визия за врата без видима лицева повърхнина на касата, но е възможно и ползването на максималната ширина на проходния отвор. Алуминиевите каси без лицева повърхнина могат да се комбинират с изцяло остъклени алуминиеви пожароустойчиви и димозащитни елементи с тръбна рамка HE 311/321 на Hörmann, така че допълнително се изпълняват архитектурните изисквания за прозрачност и елегантност при строителството на обекти. Вътрешният монтаж е допуснат от Службата застроителен надзор. 

Алуминиева каса без лицева повърхнина от Hörmann

Модел: Алуминиева каса без лицева повърхнина за T30 алуминиеви пожароустойчиви и димозащитни врати HE311 / 321

Изпълнение: с 1 или 2 крила, отварящи се навътре, по избор с оберлихт

Профилна система: алуминий

Лицева повърхнина на касата: вътрешна 4,5 мм, външна 42,5 мм

Дълбочина на фалца на касата: 80 мм

Ширина на отвора: 100 - 200 мм

Макс. размери: 1 крило: 1505 x 2500 мм (3000 мм соберлихт), 2 крила 2950 x 2500 мм (3000 мм с оберлихт)

Монтаж в: зидария, бетон, газобетон, лека стена 

Монтаж: монтаж чрез завинтване, монтаж с дюбели, монтаж чрез заваряване

Гнездо за пантата: панта с лагер

Изолационен профил: опорно уплътнение

Допълнително оборудване: противопожарни панели, шпроси, защита срещу влизане с взлом RC, шумоизолация

Повърхности: с прахообразно покритие

Монтаж на алуминиева каса без лицева повърхнина в зидария

Монтаж на алуминиева каса без лицева повърхнина