Немското дружество за геронтотехника му постави оценка 1,7 - най-високото отличие досега, присъждано на задвижване за врати.

 

Новото задвижване за вътрешни врати PortaMatic от Hörmann оправдава очакванията по отношение на комфорта, естетичността и качеството. Новият продукт е приложим както в частни, така и в обществени сгради. Освен безпрепятствения достъп до всички зони, от огромно значение в офиси или болници е и хигиената - с помощта на задвижването не е необходимо да се използват дръжките на вратите.

Безпрепятствено придвижване на възрастни хора 

Архитекти и проектанти все по-често са изправени пред задачата да проектират домове, в които да е осигурено безпрепятствено придвижване на възрастни хора. Поради тази причина са необходими решения, които да правят това възможно, да са достъпни като цена и да се вписват оптически в интериора на дома.

Именно отварянето и затварянето на вратите представлява огромно предизвикателство за хора в инвалидни колички или проходилки. С новото, разработено ексклузивно от Hörmann задвижване PortaMatic, вътрешните врати могат да бъдат отваряни и затваряни автоматично посредством бутон на стената, дистанционно управление или приложението BiSecur APP на Hörmann. С изключително ниската консумация на ток - от по-малко от три евро на година, и по-ниската цена в сравнение с други задвижвания, PortaMatic е изгодно решение.

Освен атрактивната цена, задвижването притежава и други полезни функции. Така например на тъмно интегрираното LED осветление осветява пътя, а акустичен сигнал предупреждава преди и/или по време на движението на вратата. Интегрираното осветление в тази форма по данни на производителя се предлага само от Hörmann.

Задвижването за вътрешни врати може да бъде поставено без проблем. Направляващата релса се залепя на платното на вратата и при нужда лесно може да бъде махната. Задвижването се включва в обикновен контакт, като при ново строителство кабелът може да бъде поставен под мазилката. 

Придвижване без бариери и осигуряване на хигиена в обществени сгради 

В строителството на обекти като болници или офис сгради от особено значение е не само безпрепятствения достъп до всички зони, но и хигиената. В много от случаите заразните болести се предават чрез дръжките на вратите. Със задвижването за вътрешни врати PortaMatic в комбинация с безконтактен импулсен предавател вратите биха могли да се отварят без натискане на дръжката. Достатъчно е едно движение на ръката на няколко сантиметра от ключа. Реверсивната функция се грижи някой да не бъде притиснат по невнимание при затварянето на вратата - ако при движението си вратата докосне с лека сила човек или предмет, тя се отваря автоматично отново.

Комфортен и модерен живот

Задвижването може да бъде управлявано с разработената от Hörmann техника BiSecur, която може да се използва и за управление на външната, гаражната и дворната ви врата, както и за електродомакински уреди и осветление. Така всички тези неща биха могли да бъдат управлявани чрез едно единствено дистанционно, бутон на стената или апликацията за смартфони и таблети BiSecur APP на Hörmann.

В зависимост от големината на платното на вратата задвижването PortaMatic е подходящо за дървени, стоманени и стъклени врати без допълнително изискване като димо- и пожароизвестяване и се предлага в сребърно сиво или бяло

PortaMatic от Hörmann беше отличен като най-доброто задвижване досега с оценка 1,7. С това то отговаря на очакванията на генерацията 50+ по отношение на комфорта, качеството и естетичността. 

 

Снимки: Hörmann