СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
На вашето внимание:
 • Всички » Изолации 

Ксела България ЕООД

София 1870, Промишлена зона "Кремиковци"
телефон(и):  02/ 819 33 43; 058/ 65 59 22
факс: 02/ 819 33 46; 058/ 65 59 00
e-mail: ytong.bg@xella.com
уебсайт: 

Дейност:
Производство
Търговия
Разглеждан профил: 20338
Запитвания чрез Citybuild.bg: 4
Ключови думи: производство и търговия
Ксела България ЕООД в:
 • Лепила и мазилки
 • Груб строеж • Тухли и керемиди
 • Груб строеж • Бетони и цименти
 • Изолации
всички фирми в:
 • Лепила и мазилки
 • Груб строеж • Тухли и керемиди
 • Груб строеж • Бетони и цименти
 • Изолации

Ксела България ЕООД вече 17 години участва в оформянето на българсия строителен пазар.  Заводи за производство на автоклавен клетъчен бетон в България има в гр. София и гр. Добрич, в тях са произведени над 4 млн.куб.м. блокчета с марката YTONG . Марката YTONG  е представена по целия свят, като само в Европа, заводите за производство на YTONG  са 29 на брой. 

 

През 2012 година КСЕЛА България започна производството и продажбата на напълно нов и уникален за българския пазар топлоизолационен материал - минералните топлоизолационни плочи MULTIPOR.

България е първата държава след Германия, производител на MULTIPOR.

Производството на минералните плочи MULTIPOR, както и всички продукти с марката YTONG е напълно екологично и безотпадно. Основните суровини, от които се произвежда YTONG са вар, цимент, пясък и вода, които са на практика неизчерпаеми в природата.

Основни предимства на автоклавен клетъчен бетон YTONG:

  • Отлична топлоизолация - стена изградена от новия YTONG extrА+ има коефициента на топлопроводност l=0,09 W/mK изпълнява нормативните изисквания и няма нужда от поставянето на допълнителна изолация;
  • Продуктите с марка YTONG имат най-висок клас пожарозащита >2.5 h;
  • Ниско обемно тегло - YTONG е най-лекият зидарски материал предлаган на българския строителен пазар;
  • Лесна обработваемост;
  • Точни размери;
  • Екологичност - YTONG се произвежда от напълно естествени суровини;
  • Паропропускливост - стените от YTONG „дишат" т.е. излишните водни пари свободно преминават през тях навън без да се натрупват;

В зависимост от приложението си YTONG се произвежда в различни дебелини и плътности.

 

РЕШЕНИЯ ЗА ВЪНШНИ СТЕНИ

 

За изграждането на външни стени са подходящи блокчета YTONG от серията А+ с дебелина от 20 до 35 cm, които имат уникална топлоизолационна способност. На практика външна стена, изградена с YTONG А+ с дебелина 35 cm или с YTONG extrА+ с дебелина 30 cm, изпълнява изискванията на Наредба 7 за енергийна ефективност и няма нужда от поставянето на допълнителни топлоизолационни слоеве. 

 

С комбинацията между YTONG extrА+ и новите минерални топлоизолационни плочи MULTIPOR могат да бъдат изградени външните стени на нискоенергийни и пасивни сгради.

 

ВЪТРЕШНИ СТЕНИ

 

За изграждането на вътрешни стени са подходящи блокчета YTONG D 700 с дебелини от 12,5 до 20 cm и с повишена шумоизолационна способност дължащи се на увеличената обемна маса на блокчета. Стена изградена с YTONG D 700 и с дебелина 150 mm има индекс на изолация от въздушен шум Rw = 47 dB. Якотта от 5 Mpa позволява и поемане, без поява на пукнатини от преградните стени на различни натоварвания и деформации.

 

ИНТЕРИОРНИ РЕШЕНИЯ

 

Ниското обемно тегло, точните размери и лесна обработваемост на блокчетата YTONG позволява бързото и лесно изграждане на различни декоративни елементи в дома - етажерки, рафтове, стенички и др.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ С МАРКАТА YTONG

 

За по-бързото и качествено изпълнение на зидариите и избягване на топлинните мостове Ксела произвежда и предлага специални елементи от клетъчен бетон - щурцове и коритообразни блокчета YTONG, които служат за премостване на отвори над врати и прозорци. Като допълнение към изделията от автоклавен клетъчен бетон КСЕЛА предлага на пазара също така лепилен зидарски разтвор с марките YTONG и MULTIPOR, както и специализирани инструменти за работа с клетъчен бетон.

 

МИНЕРАЛНИ ТОПЛОИЗОЛАЦИОННИ ПЛОЧИ MULTIPOR

 

Минералните топлоизолационни плочи MULTIPOR са напълно нов, уникален за българския строителен пазар продукт. Те вече се произвеждат в България по немска технология. В Европа MULTIPOR се ползва вече 15 години като с този материал досега са изолирани над 4 милиона кв.м.

Новите плочи MULTIPOR са устойчиви на натиск, паропропускливи, негорими и несъдържащи фибри, тези им свойства ги правят изключително подходящи не само за вътрешна и външна топлоизолация, но и за изолация на тавани между помещения с различни експлоатационни температури. Освен подобряването на енергийната ефективност (коефициент на топлопроводност λизч=0,045W/mK) на помещенията, MULTIPOR осигурява и допълнителна защита от пожар.

Изпратете запитване:
Вашето име:
Ваши контакти (телефон/е-mail):
Вашето запитване: