СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Студентска информация

Семинари и дискусии

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Административният съд забрани надстрояването на хотел „Маринела“
 Facebook

Административният съд забрани надстрояването на хотел „Маринела“12.07.2017 / 13:00 - citybuild.bg

АССГ обяви за нищожно издаденото от главния архитект на район СО „Лозенец“ разрешение за строеж.

 

 

 

Във връзка с производство, образувано по протест на Софийска градска прокуратура (СГП), Административният съд на София-град (АССГ) обяви за нищожно издаденото от бившия главен архитект на район „Лозенец" Тодор Господинов разрешение за строеж за частично надстрояване на конгресния център на хотел „Маринела" на ъгъла на улиците "Червена стена" и "Петър Станчев".  

 

От решението на съда става ясно, че архитектът на район „Лозенец" не е имал правомощията да издаде атакуваното разрешение и да одобри строителните книжа на строеж от втора категория, какъвто обект се явява хотел „Маринела". От представените от фирмата на Маринела Арабаджиева /„ВГ" АД/ документи пред главния архитект на район „Лозенец", „Маринела" е представена като сграда от четвърта категория. Факт, който не отговаря на истината, тъй като на базата на тези документи част от сградата бива отделена и е представена не като цял хотелски комплекс, а като надстрояване на едноетажна нежилищна сграда - казино. По този начин се разглежда само част от „Маринела", така че да отговаря на изискванията, които са компетентност на един районен архитект. В действителност според съда става въпрос за една сграда и по този начин хотелския комплекс попада под втора категория и не е от правомощията на архитекта на район Лозенец да издаде разрешително за строеж.

 

Хотел "Маринела" ще обжалва решението, съобщиха от ръководството. 

 

ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИ ПО КАЗУСА 

 

Все още не е ясно какво се случва с искането за издаване на виза за проектиране на второ високо тялопристройка и надстройка от 2 до 10 етажа в западната част на хотелския комплекс. 

 

Снимки: CityBuild.bg

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано