СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Актуализират проекта за изграждане на път до Мулдавски манастир
 Facebook

Актуализират проекта за изграждане на път до Мулдавски манастир14.01.2020 / 14:28 - CityBuild.bg

Идеята е да бъде осигурена необходимата ширина на платното.

 

Община Асеновград стартира процедура с Дирекция „Горско стопанство” за промяна на част от предназначението на терени по пътя за Мулдавски манастир „Света Петка” с цел осигуряване на необходимата ширина на пътното платно.

 

Дължината на отсечката е 3 километра - от главния път по линията Асеновград-Кърджали до манастира. Към момента е асфалтиран участък от 500 метра, който е изграден преди 9 години - по време на предишния кметски мандат.

 

 

Целта на процедурата е отсечката да получи предназначение „път”. „Едва след това предстои да поискаме финансиране от държавата за асфалтиране и полагане на водопровод по трасето. Необходимостта възниква, за да се осигури вода до манастира, защото ако това бе направено преди няколко години, последствията от пожара може би щяха да бъдат по-леки”, обясни заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров.

 

Пътят е проектиран за движение на леки автомобили, но вече е компрометиран заради преминаването на камиони, превозващи материали от каменната кариера. Това налага да бъде рехабилитирана и тази 500-метрова отсечка. А с навлизането на територията на Дирекция „Горско стопанство” възниква необходимост от изграждане и на нови допълнителни съоръжения, като подпорни стени, например.

 

Инж. Димитров увери, че към момента има трасировъчен план. Предстои да бъде актуализиран и самият проект.

 

 
още от Новини

още от Страната