СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
В аквапарк "Възраждане" дейностите са изпълнени над 60%
 Facebook

В аквапарк "Възраждане" дейностите са изпълнени над 60%12.06.2019 / 16:41 - CityBuild.bg

Очаква се до края на годината строителството да завърши.

 

Над 60% от дейностити в аквапарка на 25 декара са изпълнени. Новият парк е до парк „Възраждане” и до спортния комплекс, който беше изграден преди няколко години от общинските дружества „Спортна София” и „Софийски имоти”. За първи път се изгражда обществен аквапарк, в който ще бъдат обособени пет различни басейна на открито – основен, детски, бебешки, развлекателен и хидромасажен.

 

 

 

 

Ще има и сграда, в която ще има закрит басеин с минерална вода и спа зона. От покривното ниво на сградата ще започват и стартовите площадки за водните пързалки. Предвиден е и водоналивен кът, където гражданите ще могат да си наливат минерална вода.

 

 

Комплексът ще предлага развлекателни и спортни дейности за цялото семейство. В парковата част около басейните ще бъдат засадени над 600 нови дървета и храсти. Очаква се до края на годината строителството на завърши. Инвестицията е около 9.5 млн. лв.

 

 

 

 

Снимки от "Строителство София" вижте тук.

 

Възстановяваме и минералната баня в Банкя, а до дни ще бъде обявена и процедурата за банята в кв. ”Овча купел”. Тази година Столичната община възстановява и обновява 6 градски парка като части от Южен, "Княз-Борисова градина", Западен парк, градина на ул. ”Кюлуците”, ул. ”Черковна”, предстои да се работи на парка в „Дружба”.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано