СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Анонсираха строителния панаир в Истанбул от 2 до 6 май
 Facebook

Анонсираха строителния панаир в Истанбул от 2 до 6 май16.03.2012 / 17:43 - citybuild.bg

БТПП и търговския отдел на турското посолство в София ще окажат съдействие на изявилите желание български фирми да посетят панаира.

 

В БТПП бе представен международния строителен панаир, които ще се проведе в Истанбул в периода 2-6 май. Целта на форума е да се опознае потенциала на двете страни България и Турция, както и бъдещи съвместни проекти в областта на строителството. 

 

Представяне на българската икономика и възможностите за инвестиране направи Георги Алипиев от Българската агенция за инвестиции. Презентация на българската строителна индустрия направи инж. Николай Станков, член на УС и представител на софийския офис на Българска строителна камара. Той запозна участниците във форума с тенденциите в строителството и бъдещите съвместни проекти.

 

Др. Барис Онай, генерален директор на YEM - Строителен Информационен център, презентира турския строителен сектор. Др. Онай отбеляза, че в момента се изграждат хидровецове на територията на страната, а в строителния бранш се наблюдава 10 процентен растеж на годишна база. 

 

При представянето на изолационната индустрия в България председателят на Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС) Борис Радулов заяви, че във връзка с изискванията на ЕС за спестяване на енергия предстои цялостно реновиране на сградния фонд в България. Въпреки спада на строителството като цяло, каза той, съществува голям потенциал за пазара на изолации.


Снимка: BCCI®2012

 

 
още от Новини

още от Страната

още от EuroBuild