СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
„Арена Шумен“ с награда за иновативна архитектура
 Facebook

„Арена Шумен“ с награда за иновативна архитектура24.10.2019 / 12:28 - CityBuild.bg

Многофункционалната зала беше отличена от немската организация ICONIC AWARDS.

 

 

Многофункционалната зала „Арена Шумен“ е сред отличените в категория за иновативна архитектура от ICONIC AWARDS - международен конкурс за архитектура, интериор, продуктов дизайн и бранд комуникация. Наградата беше връчена в началото на месеца на церемония в Мюнхен на арх. Калоян Колев от студио „Атек-ВД“, който е един от създателите на архитектурния проект за съоръжението.

 

 

Това е поредно отличие за „Арена Шумен“, която в края на миналата година бе определена за „Сграда на годината“ в раздел „Сгради спорт“, а през юни тази година общината спечели приза „Инвеститор на годината“ заради изграждането й в годишната „Класация М2“ на Националния регистър за ново строителство и реконструкции.

 

 

Зала "Арена Шумен" беше официално открита през юли миналата година. Тя е един от най-красивите спортни обекти в страната, тъй като има забележителна архитектура и двойно усукана фасада. В сградата на 4 етажа и на 5600 кв. метра застроена площ има кафене, фитнес зала, сауна и парна баня, съблекални, помещения за треньори и съдии, зала за пресконференции, места за журналисти, помещения за допинг-контрол и медицински кабинет, магазин за спортни стоки. Броят на местата на трибуните е 1500, в това число и за хора с увреждания, а максималният капацитет на залата е 2500 места. Има и възможност за прибавяне на допълнителни подвижни трибуни.

 

 

Положени са особен и усилия за акустиката в залата, като са използвани акустичните перфорирани плоскости Cleaneo Akustik на „Кнауф България". Предстенните обшивки и окачените тавани притежават и сертификат за устойчивост на удар с топка, а в допълнение на тези качества зеолитът в състава им намалява вредните вещества във въздуха и осигурява перфектната среда в подобен тип съоръжения.

 

 

 
още от Новини

още от АРТ