СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Архитекти се запознаха с новите продукти на Hörmann
 Facebook

Архитекти се запознаха с новите продукти на Hörmann13.04.2017 / 14:22 - citybuild.bg

След панаира BAU в Мюнхен фирмата ги представи и по време на Общото събрание на КАБ в Хисаря.

 

 

Hörmann презентира индустриални врати без торсионни пружини, гаражниивходни врати за къщи с подобрена топло- и шумоизолация, както и интериорни врати от MDF с различни пълнежи и покрития. Досега фирмата беше позната с металните врати, но тя вече представя и т.нар. дървени интериорни врати от различен клас, различни модели и с различни каси (като може да се прави комбинация дървено платно/метална каса или дървена каса/стъклено платно).

 

Мострите демонстрираха различните пълнежи за интериорни врати. Стандартният пълнеж (вижте мострата в средата на снимката долу) е хартиена „пчелна пита", което олекотява крилото на вратата. Друга мостра показва какво е изпълнението на вътрешността на платното, ако има фрезовка - то е здраво и има възможност за перфориране и олекотяване (мострата в горната част на снимката долу).

 

 

Друг тип пълнеж е ПДЧ, който може да бъде олекотен с тръбовидни профили (вижте мострата вдясно на снимката долу), които в краищата са с по-малък диаметър заради статиката и здравината на платното. Мострата демонстрира и възможността за изпълнение при заоблени фалцове и кантове, като няма фуги или възможност за нацепване (това се вижда намострата най-долу на горната снимка).

 

 

В Хисаря „Хьорман" показа и мостри на касите от плътно ПДЧ като основа, както и различни ширини на первази от MDF. Всяка интериорна врата има опция за плаващ перваз. Показан е и ъгълът на сглобка, който е с перфектно гладко изпълнение.

 

 

От Hörmann запознаха архитектите и с новото покритие, което се пече при 800 градуса. Резултатът е много висока устойчивост на надраскване. „Това качество, заедно с предлаганите от нас различни дървесни декори и цветове за покритието, прави вратите много подходящи за обществени сгради и хотели", каза за CityBuild.bg Румен Иванов, търговски мениджър на „Хьорман България" ЕООД.

 

Владислав Вачев и Румен Иванов, търговски мениджъри на „Хьорман България" ЕООД

 

Архитектите се интересуват предимно от новите продукти, тъй като сме позната и утвърдена марка на пазара. Предоставяме им специализирана програма за архитекти на диск, което им помага да използват конкретни детайли и да ги влагат в проектите си - във формат DWG, който е по-лесен за употреба", каза още Иванов. 

 

 

 

Хьорман България ЕООД, Казичане, Западна Индустриална Зона, ул. „Фарма парк" 19

 

Снимки: CityBuild.bg

 

 
още от Новини

още от Баш майстор