СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Архитектурният съвет на Европа ще публикува най-добри реализации
 Facebook

Архитектурният съвет на Европа ще публикува най-добри реализации12.09.2017 / 09:30 - citybuild.bg

Те са от национални архитектурни практики в различни сфери и от проекти, спечелили архитектурни конкурси в рамките на проект „Творческа Европа". 

 

Архитектурният съвет на Европа (АСЕ) ще публикува няколко най-добри реализации от националните архитектурни практики в различни сфери. Информацията ще се разпространи чрез ежегодните проучвания на Съвета за състоянието на архитектурната професия в Европа, които се поместват периодично на сайта на организацията http://www.ace-cae.eu и се издават на хартиен носител.

 

Всяко предложение трябва да съдържа характерен общ изглед на обекта - сграда, комплекс от сгради, пространствено оформление, интериор и т.н., във висока резолюция при поместване в А4 и по-дребен формат.

 

Срокът за изпращане на предложенията е края на септември на адрес: emj_far@uacg.bg, за арх. Емил М. Йорданов - член на ЕБ на АСЕ.

 

Публикационната форма може да изтеглите от ТУК.

 

Архитектурният съвет на Европа (АСЕ) ще издаде брошура и ще разпространи подборка от проекти, спечелили архитектурни конкурси, в рамките на проект „Творческа Европа". Всяко предложение трябва да съдържа:

  • Кратко описание на конкурса - обявител, параметри (вкл. финансови), етапност и др.;
  • Жури (особено ако е международно);
  • Кратко описание на контракта и/или реализацията (ако има такива) -  срокове, специфични изисквания и др.;
  • Минимум един общ изглед на обекта във висока резолюция (проект или реализация). Допълнителни материали - не са уточнени, но да се добави кратка подборка по преценка на участника.

Информацията се попълва в приложената форма, като илюстрациите/визуализации се прилагат отделно - да се прецени качеството им при поместване в А4; напр. с резолюция 4 - 20 MB.

 

Срок за изпращане - средата на септември на адрес: ACE Secretariat info@ace-cae.eu.

 

Тема: ACE publication - Best examples of buildings as result of Architectural Design Contests (ADC).

 

Очакванията са за повече постижения на млади архитекти, без това да е императивно условие за участие.

 

За повече информация: emj_far@uacg.bg, за арх. Емил М. Йорданов. Да бъде информиран за изпратени директно до Секретариата на АСЕ български предложения.

 

Архитектурният съвет на Европа (АСЕ) ще издаде и брошура и ще разпространи чрез сайта си най-добри реализации от националните практики в сферата на енергоефективността и „чистата енергия". Предложенията се състоят от фотоси на реализациите с кратко описание за обекта - местоположение, време на реализацията, най-общи показатели за повишаване на енергоефективността на съществуващи сгради и/или въвеждане на иновативни технологии при ново строителство за ползване на „чиста енергия". Предпочитанията са към обществени сгради, но и многофамилни жилищни сгради. Да се прецени качеството на 2-3 фотоса на сградите, при поместване в А4; напр. с резолюция 4 - 20 MB.

 

Срок за изпращане на предложенията - средата на септември на адрес emj_far@uacg.bg, за арх. Емил М. Йорданов - член на ЕБ на АСЕ.

 

 
още от Новини

още от EuroBuild