СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Архитектурният съвет на Европа определи основни акценти в дейността си
 Facebook

Архитектурният съвет на Европа определи основни акценти в дейността си26.11.2019 / 16:22 - CityBuild.bg

Toвa стана по време на генерaлнaтa acaмблeя нa АСЕ нa 22 нoeмвpи в Бapceлoнa.

 

 

Най-интересните теми, по които ще работи Архитектурният съвет на Европа (ACE) през следващите 2 години, са:

 

Развитие в обществото на “Baukultur” - култура за разпознаване на качествените сгради и съзнание за необходимостта от поддръжка на добрия архитектурен облик. Качествена сграда не значи непременно архитектурен шедьовър. Една умно проектирана и построена сграда подобрява качеството на живот в целия квартал. Същото важи и в обратна посока. За да се подобри средата, трябва да се повишат критериите и изискванията на обществото към сградите и общите пространства.

 

Насърчаване на "affordable architecture" - архитектура, която максимален брой хора могат да си позволят. Европейските стандарти за строителство и безопасност при експлоатацията стават все повече и покачват цената на строителството и проектирането. Стремежът към безопасност и екология не бива да ограничават достъпа до добра архитектура.

 

Опазване на архитектурното наследство в ЕС. Основното богатство на Европа е националната идентичност на всяка от страните в нея.Популяризиране на екологична архитектура и борба с глобалното затопляне. Трябва да се мисли за отделените въглеродни емисии не само по време на експоатацията на сградата, а и през целия ѝ живот - от производството на материалите, строителството, текущите ремонти до събарянето ѝ и рециклирането на материалите.

 

 

Членовете на генералната асамблея на Архитектурния съвет на Европа (ACE), сред които са КАБ и САБ, преизбраха Георг Пендл (Aвстрия) за председател за втори мандат за 2020-2021г. За членове на борда бяха избрани: Selma HARRINGTON (Ireland), Pavel MARTINEK (Czech Republic), Eugen PANESCU (Romania), Ruth SCHAGEMANN (Germany), Diego ZOPPI (Italy), Carl BACKSTRAND (Sweden), Fulgencio AVILES INGLES (Spain), Jacques TIMMERMAN (Belgium), Ferenc MAKOVENYI (Hungary), Borislav CZARAKCIEW (Poland).

 

 
още от Новини

още от EuroBuild