СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
"Артекс" показа как ще изглежда новата сграда „Златен Век“
 Facebook

"Артекс" показа как ще изглежда новата сграда „Златен Век“18.09.2018 / 10:28 - CityBuild.bg

Припомняме, че срещу височината на сградата имаше поредица протести в кв. "Лозенец".

 

 

"ЗЛАТЕН ВЕК е най-високата ни сграда към момента и в нея сме заложили световно признати технологии за устойчивост и безопасност при сеизмични и ветрови въздействия - сградата е сертифицирана както по Европейски норми, така и по изискванията на специализирани нормативни документи на САЩ за високи сгради", казват от "Артекс". Според компанията ЗЛАТЕН ВЕK е оборудвана с най-високия клас противопожарни системи за известяване и евакуация, като говорители са поставени както в общите части, така и в антретата на отделните жилищни единици за максимална сигурност.

 

 

В сградата разделното събиране на отпадъци ще се извършва чрез изграден сметопровод и система за управление на намиращия се в сутеренното ниво накрайник на сметопровода, който ще насочва към различен контейнер според вида на посочения отпадък. "Това е само малка част от заложените в сграда иновативни, както и утвърдени технологии и практики в строителството", уточняват от "Артекс".

 

 

На фасадата са изобразени стилизирани житни класове, носещи символиката на "самия живот, на растежа и подема, разцвета и благоденствието. Българската култура е изразена и в декоративните решетки по фасадата, които са везба от писмена на Глаголица и Кирилица."

 

 

 

 

 

 

 

 
още от Новини

още от София