СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Над 30 атрактивни участници в първия „Фестивал на уличните артисти“
 Facebook

Над 30 атрактивни участници в първия „Фестивал на уличните артисти“16.05.2019 / 11:26 - CityBuild.bg

Събитието ще се проведе на 18 и 19 май в Банкя и е част от 50-годишния юбилей на града.

 

В събота и неделя Банкя се превръща в столица на алтернативната култура с първия по рода си „Фестивал на уличните артисти" у нас. Над трийсет атрактивни участници ще забавляват жителите и посетителите на курортния град с музика, театър, циркови изкуства и пантомима. Те ще привличат вниманието в централната част на Банкя - парк „Ротонда", Централен парк „Кестените" и Пешеходна зона. Фестивалната програма в двата дни започва в 11:00 ч. с изпълнения на открито. Живи статуи, фокуси, пантомима, циркови номера, както и цигулки, гайди и тъпани ще зарадват малки и големи през уикенда.

 

 

Една от атракциите за фестивала е организирана от БДЖ - потегляне на артистите с ретро парният локомотив „Баба Меца". 6-те пътнически вагона ще приемат и посетителите.

 

Атракционният влак ще замине от Централна гара София за Банкя в 09:00 ч. В обратното направление - от Банкя за София, композицията ще потегли от гара Банкя в 14:30 ч.

 

Билети могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната след 14:00 ч. Цената на билета за влака с парния локомотив № 46.03 между София и Банкя ще бъде 17.50 лв. за пътуване в двете посоки (с включени запазени места). Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно, без да ползват отделно седящо място. Възрастта на децата ще се удостоверява с акт за раждане или копие от него при закупуване на билети. Децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител. Програма тук.

 

 

Фестивалът има и благотворителна кауза - събраните средства ще бъдат дарени за поставянето на кът за шах и други забавни игри на Алеята с розите в Централния парк в Банкя.

 

 
още от Новини

още от АРТ

още от Любопитно