СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Студентска информация

Семинари и дискусии

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Аутсорсинг индустрията генерира над 70% от търсенето на офиси
 Facebook

Аутсорсинг индустрията генерира над 70% от търсенето на офиси16.06.2017 / 15:26 - citybuild.bg

Търсенето на площи е насочено както към София, така и към големите градове за позициониране на втори офис.

 

Над 70% от търсенето на офис площи под наем е генерирано от аутсорсинг индустрията, показват данните на консултантската компания за бизнес имоти Forton, стратегически партньор на Cushman & Wakefield за България и Македония. Дружествата от сектора на изнесените услуги остават ключов фактор на наемния пазар на офиси, следвани от фармацевтичните компании и финансовия сектор.

 

Търсенето от страна на аутсорсинг бизнеса е продиктувано от разрастването на операциите и обезпечаване на бъдещи разширения. Това се потвърждава и от данните на Българската аутсорсинг асоциация, според която приносът на тази индустрия за 2015 е 3.4% от БВП на страната, а прогнозата е до 2020 г. този дял да нарасне до 6%.

 

Тази година фокусът на индустрията е върху Бургас, който бе отличен през 2016 г. като „Град с най-голям потенциал за аутсорсинг растеж". В морския град се провежда днес традиционната годишна конференция на аутсорсинг индустрията, съпътствана от официална церемония по връчване на технологичните награди в сектора.

 

За втора поредна година Cushman & Wakefield Forton е генерален спонсор на конференцията и участник в панелите. В новото издание изпълнителният директор на компанията Михаела Лашова представя пред участниците новото поколение офис площи и актуалните тенденции на наемния пазар.

 

„Свидетели сме на това как технологичният бум променя средата около нас и инвеститорите в офис площи трябва да се съобразяват с това. Тенденции като работата от вкъщи, липсата на фиксирано работно място и гъвкавото вътрешно разпределение на офисите ще стават все по-забележими на пазара. Ще нарастват и изискванията на наемателите към енергийната ефективност и оползотворяването на ресурсите, тъй като самата корпоративна култура се променя", коментира Михаела Лашова.

 

Тази година аутсорсинг конференцията е в Smart Business Center, който бе изграден в отговор на интереса и търсенето на офис площи в Бургас. Бизнес центърът е първата и единствена до момента Клас А офис сграда в Бургас и предлага 7 053 кв. м офиси от отворен тип и 2 489 кв. м търговски площи, включващи различни удобства за наемателите. Сградата е проектирана и изпълнена така, че да осигурява максимален достъп на естествена светлина, покрива всички технически параметри за този клас и осигурява възможност за 24-часов режим на работа.

 

 
още от Новини

още от Страната