СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Аварийно ремонтират настилката на пл. "Св. Неделя" в София
 Facebook

Аварийно ремонтират настилката на пл. "Св. Неделя" в София08.04.2019 / 14:28 - CityBuild.bg

За знаковото пространство около храма стартира конкурс за концептуален архитектурно-градоустройствен проект.

 

Снимка: CityBuild.bg

 

Започна авариен ремонт на настилката на пл. "Св. Неделя". Плочките около църквата са силно начупени от минаващи по площада автомобили.

 

Снимка: CityBuild.bg

 

Ремонтът стартира със затоплянето на времето.

 

 

Припомняме, че Столична община обяви ограничен конкурс за възстановяване, обновяване и изграждане на площад „Света Неделя" и прилежащите му публични пространства. Целта е да се създаде мрежа от общодостъпни пространства, като се запази тяхната идентичност. Участниците следва да разработят концептуален архитектурно-градоустройствен проект.

 

Снимка: CityBuild.bg

 

Конкурсът ще се проведе в два етапа. В първия етап могат да участват всички проектанти, които отговарят на изискванията на възложителя. Той ограничава броя на участниците, които ще бъдат поканени да представят проекти, както следва: при подадени до 20 заявления включително - 7 участника; при подадени от 21 до 50 заявления - 9 участника; при подадени 51 и повече заявления - 11 участника.

 

Международно жури ще избере участниците, които ще бъдат поканени да представят проекти. Конкурсът ще се проведе при запазване анонимността на участниците до класиране на проектите им от журито.

 

Разработки могат да бъдат подавани до 8 май. Възложителят определя обща сума за награди към участниците в конкурса в размер на 250 000 лева, които ще бъдат разпределени, както следва: за класирания на I-во място проект - парична награда в размер на 70 000 лева, за втория - 60 000 лева, за трето място - 50 000 лв., за четвъртия - 40 000 лв., а за класирания на пето място проект - 30 000 лева. Носителят на първа награда ще бъде поканен за договаряне със Столична община за изготвяне на технически и работен проект.

 

Сайт на конкурса

 

 
още от Новини

още от София