СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Балкански инженерен форум ще се проведе в София
 Facebook

Балкански инженерен форум ще се проведе в София14.05.2018 / 14:26 - CityBuild.bg

Форматът ще е подиум дискусия, с кратки уводни презентации и дискусия между панелисти и участници.

 

Eвропейският Съвет на Строителните Инженери (European Council of Civil Engineers – ECCE) и Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) организарат Балкански инженерен форум, събитие в рамките на Българското Председателство на Съвета на ЕС. Той е на тема “Регионално сътрудничество за устойчива и консолидирана eвропейска перспектива на инженерните организации от Западните Балкани".

 

 

Форумът ще се проведе на 21 май в зала 8 на НДК. Събитието е в рамките на честване на “2018 – Година на строителните инженери” и 15 години КИИП.

 

Балканският инженерен форум ще спомогне за укрепване на връзките между инженерните организации от региона и за споделяне на опит в най-добрите инженерни практики. Той е стъпка към реализиране на процесите на евроинтеграция и цели да допринесе за постигането на целите и задачите на двата приоритета на Българското председателство на Съвета на ЕС: "Европейска перспектива и свързаност на Западните Балкани" и "Цифрова икономика и умения, необходими за бъдещето".

 

Участници в подиум дискусията ще бъдат преставители на МРРБ, ECCE, Европейски Съвет на Инженерните Камари (ЕСЕС), Инженерна камара на Черна гора, Сръбска камара на инженерите, Камара на оправомощените архитекти и инженери, Македония, Търговска Камара на Босна и Херцеговина, Албанска Асоциация на инженерите консултанти, Турска камара на строителните инженери (TCCE), Камарата на Инженерите в Инвестиционното Проектиране (КИИП).

 

Като участници в залата се очакват около 80-100 инженери и архитекти от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, Съюза на строителните инженери в България, Съюза на архитектите в България, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България, Българския институт за стандартизация, Българската стопанска камара. Гости на форума ще бъдат и посланиците на страните участнички във форума.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор