СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
"Баумит България" откри новата си офис сграда
 Facebook

"Баумит България" откри новата си офис сграда15.05.2018 / 14:27 - CityBuild.bg

Тя се намира в централата на фирмата в гр. Елин Пелин на ул. "България" 38.

 

Николай Бъчваров - управител на „Баумит България" ЕООД, и Ивайло Симеонов - кмет на гр. Елин Пелин, откриха вчера новата офис сграда на „Баумит България". На тържеството присъстваха партньори, приятели на фирмата и медии.

 

 

Още в заданието за проектиране бе поставено изискването офис сградата да отговаря в максимална степен на фирмената визия на „Баумит", а именно: „Ние желаем всички хора да живеят по-красиво, по-здравословно и енергоспестяващо." Това свое виждане компанията искаше да пренесе и в грижата за своите служители.

 

 

Най-важните предизвикателства, на които трябваше да отговорят проектантите, бяха максимална функционалност, улесняваща логистиката и комуникацията, комфорт, иновативност и разбира се - висока енергийна ефективност.

 

Разработката на проекта беше поверена „Елит Студио" ЕООД с управител арх. Калин Диков и ръководител проект арх. Галина Стоянова. Още в идейна фаза проектантите предложиха идеятаза куб във формообразуването, която да отговаря и на най-енергоефективната форма.

 

Конкурсът за главен изпълнител беше спечелен от „АТ Инженеринг 2000" с управител Илиян Терзиев. За строителен надзор беше избрана фирмата „ММВ Инженеринг" ЕООД с управител Михаил Вълчанов. Те имаха грижата за законосъобразността и точността на документацията - както в проектна фаза, така и по време на цялото изпълнение.

 

За фасадното оформление допринесе и фирма „Кристиан Нейко", която изработи и монтира дограмите и козирките. Всички вътрешни парапети и стъклени витрини между отделите също са дело на компанията.

 

 

Функционално всеки отдел е разположен според нуждите му, а централното фоайе и атриум обединяват пространството, с което се придава усещане за единност и колективност. Предвидени са резервни работни места за външните сътрудници и три зали с най-модерна техника за срещи, обучения и съвещания, както и удобна зала за хранене.

 

 

Електрическата инсталация беше поверена изцяло в ръцете на фирма „Кимтех България" ООД с управител Иван Костов. От проекта до последния детайл в изпълнението те успяха да отговорят на изискванията на инвеститора и да осигурят необходимите удобства за правилното функциониране на компанията. За завършения вид на обекта допринесе доброто изпълнение на вертикалната планировка от фирма „БКС Строител" с управител Венцислав Мишев.

 

Цялостното интериорно решение също е „Елит Студио" ЕООД, което максимално се придържаше към корпоративна простота на решенията, съчетана с удобство и стил. Последните щрихи за оформяне на ефективна работна среда бяха направени от фирма „ОРТ" с управител Младен Цонев, която осигури цялостното обзавеждане.

 

 

 

 

На откриването Николай Бъчваров сподели, че новата офис сграда е сбъдната мечта на ръководството за осигуряване на работа в комфортна и модерна среда за служителите на „Баумит България".

 

Снимки: CityBuild.bg и "Баумит България"

 

 
още от Новини

още от Баш майстор

още от Избрано