СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
"Баумит" обявява победителите във „Фасада на годината“ през ноември
 Facebook

"Баумит" обявява победителите във „Фасада на годината“ през ноември23.10.2019 / 11:21 - CityBuild.bg

Събитието ще се проведе в НДК.

 

Професионално жури ще награди на тържествена церемония победителите в конкурса на "Баумит България" „Фасада на годината 2018-2019". Събитието ще се състои на 14 ноември в Националния дворец на културата в София, а на него ще присъстват почетни гости от областта на архитектурата и строителство, както и представители на бизнеса.

 

Конкурсът „Фасада на годината" се организира за 16-ти път. Той акцентира върху визуалните и естетически качества на архитектурните съоръжения и тяхното професионално изпълнение. Авторите на актуални фасади подаваха кандидатурите си за участие до средата на септември. Отличителното в регламента на конкурса е, че всяка държава, в която "Баумит" присъства, генерира автоматично участието на 6-те фасади-победители от всяка категория в международното състезание Баумит Интернационал „Life Challenge 66".

 

 

През октомври на заседателна сесия бяха оценени кандидатурите във „Фасада на годината 2018-2019", като експертното жури бе в състав: арх. Светослав Станиславов, председател и член на международното жури в международния конкурс на Баумит „Life Challenge 66", проф. д-р арх. Асен Писарски, декан на Архитектурния факултет при УАСГ, проф. д-р арх. Тодор Булев, председател на Съюза на архитектите в България, арх. Николай Баровски, изпълняващ длъжността председател на Камарата на архитектите в България, инж. Илиян Терзиев, председател на Управителния съвет на Камара на строителите в България, Николай Бъчваров, управител на "Баумит България" ЕООД.

 

Категориите, в които ще се състезават най-добрите български фасади, са:

 

„Еднофамилни къщи /ново строителство/"

„Жилищни сгради /ново строителство/"

„Нежилищни сгради /ново строителство/"

„Термично саниране"

„Реновиране на исторически сгради"

 

В обектите ще се търси най-добрата комбинация от креативно виждане на архитекта, качество на материалите и професионализъм при изпълнението. Първите 6 фасади, класирани във всяка категория, ще се състезават и в „Baumit Life Challenge 66" заедно с фасади от още 26 държави, където ще се определят най-забележителните сред тях. Във всяка категория на конкурса „Фасада на годината 2018-2019" журито ще определи първо, второ и трето място от финално избраните 6 обекта, а в зависимост от позицията си, всеки победител ще получи почетна статуетка, грамота и парично възнаграждение.   

 

 

Със 100-годишната история на компанията участваме в много изложения и конкурси извън България и следим непрекъснато развитието на фасадите навсякъде. Това, което мога да кажа за страната ни е, че трябва да има симбиоза между всички институции и граждани. Хората трябва да се научат да живеят в унисон и с разбирателство със заобикалящата ги среда, а на архитектите - да им се предостави възможност да развиват въображението си", коментира Николай Бъчваров. „Това е и причината след толкова време да възродим отново идеята и самия конкурс в България. 102 са общо подадените кандидатури на обекти за изданието през 2018-2019 година. На 11 октомври бе заседанието, на което нашето професионално жури след обстойна оценка избра победителите във всяка категория от конкурса и очакваме с нетърпение да ги наградим на официална церемония през ноември, на която очакваме над 600 гости.", допълни той.

 

В изминалото издание на "Европейска фасада на годината 2018" участваха 325 кандидатури от 27 държави, на чиито територии "Баумит" присъства. Най-добрите сред тях бяха избрани и наградени в Братислава, Словакия. „Life Challenge 66" за 2020 г. ще се проведе през юни във Валенсия, Испания. В името на конкурса е заложено основното условие към участниците, а именно, че минимум 66% от фасадната площ на кандидатурите трябва да бъде проектирана и изпълнена с материали "Баумит". Отличените във всяка категория на международното съревнование си тръгват със сума от € 6.600, а големият носител на приза „Life Challenge 66" за 2020 г. ще бъде възнаграден със сумата от € 9.900.

 

 

"Баумит интернационал" е създадена през 1988 г. Компанията е водещ производител на топлоизолационни системи в цяла Европа с над 40 млн. м2 на година и на трето място по производство на сухи строителни смеси. Групата присъства и има дъщерни дружества в 26 европейски държави. "Баумит" притежава 35 производствени предприятия за сухи строителни смеси и 11 за пастообразни продукти. Служителите във всички предприятия наброяват 3350 души.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор

още от EuroBuild