СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Безкрайни възможности на системите за сухо строителство „Кнауф“
 Facebook

Безкрайни възможности на системите за сухо строителство „Кнауф“25.03.2020 / 10:29 - CityBuild.bg

В Kamenitza Office Park продуктите на фирмата осигуряват повече пространство, огнезащита, акустична и здравословна среда, здравина и устойчивост.

 

Много са предимствата на системите за сухо строителство: по-кратките им срокове на изпълнение, олекотяване на сградата, свобода на дизайна, по-добър микроклимат в помещенията и не на последно място - повече използваема площ. Немската компания „Кнауф" с представителства и заводи в 86 държави по цял свят произвежда изключително богата гама от продукти, свързани в изпитани системи. Екип от над 35 000 души създава решения, които присъстват в целия процес на съвременното строителство - от цялостни енергоефективни системи до довършителни работи в интериора на сградите.

 

Kamenitza Office Park е част от многофункционалния комплекс Kamenitza Park, построен на мястото на бившата пивоварна „Каменица" в сърцето на Пловдив. Обектът e с PЗΠ 10 500 ĸв.м, нa седем нaдзeмни нивa, eднo пoдпoĸpивнo и eднo пoдзeмно нивo. Цялостната концепция за управление на строително-инвестиционния проект Kamenitza Park се разработва на база задълбочени проучвания от екипа на PM Project Management LTD.

 

Kamenitza Office Park. Източник: PM Project Management LTD.

 

За повече пространство

 

Преградните стени в офис сградата са изградени от системи за сухо строителство „Кнауф". Единичната конструкция от метални профили, съчетана с двуслойната облицовка с гипсови плоскости от всяка страна, увеличава пространството.

 

За по-голяма сигурност

 

Системите за преградни стени с огнезащитни гипскартонени плоскости „Кнауф" осигуряват защита от пожар до 60 или 120 минути. Шахтовите стени в  Kamenitza Office Park са изпълнени с гипсфазерни плоскости, които в голяма степен решават проблема с шума и осигуряват огнезащита до 120 минути.

 

Гипсфазерът „Кнауф" е произведен от висококачествен печен гипс и целулозни влакна от избрани видове стара хартия. Металните елементи и колони на  Kamenitza Office Park са облицовани със специалната гипсфазерна плоскост за огнезащите Vidifire A1. Отличаваща характеристика на плоскостта е, че тя има клас по реакция на огън А1 и е предназначена за най-висока безопасност в случай на пожар.

 

Гипсфазерни плоскости „Кнауф"

 

Акустична и здравословна среда

 

Големината и типът на сградата предполагат множество усложнения върху акустичния комфорт. Струпването на много хора на едно място предизвиква високо ниво на шума, което генерира умора и стрес. За спокоен работен процес и здравословна среда в офисните части на сградата са изпълнени окачени тавани с перфорираната гипскартонена плоскост Knauf Cleaneo Akustik. Намаляването на шумовото въздействие осигурява не само съсредоточеност при работа, но и спокойна почивка. Преодоляването на шумовия дискомфорт по време на работа води до ефективна и разбираема звукова обстановка и комфорт на персонала.

 

Гипскартонените плоскости Cleaneo Akustik съдържат в ядрото си зеолит, благодарение на който абсорбират вредните емисии, без да се изхабяват. За по-лесен и ефективен монтаж те се произвеждат вече с UFF-кант, който е фабрично грундиран фалц по четирите страни на плоскостта.

 

Гипскартонени плоскости с перфорация Knauf Cleaneo Akustik

 

Циментови плоскости за външните части

 

Като система с много възможности за изграждане на външни стени по технологията на сухото строителство, Knauf Aquapanel предлага на архитекти и строители висококачествена и икономична алтернатива на традиционните методи на строителство, какъвто е монолитният начин на изпълнение. Системата въвежда нови мащаби при проектирането и строителството на сгради в целия свят. Циментовите плоскости за външно приложение Knauf Aquapanel Outdoor са използвани в  Kamenitza Office Park, за да се удовлетворят изискванията за здравина и устойчивост на външните части на офис сградата.

 

Циментови плоскости Knauf AQUAPANEL OUTDOOR


„Кнауф" предлага своите решения в пълно съответствие с европейските стандарти и най-добрите практики.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор