СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Безплатна онлайн платформа със законодателна база улеснява строителите
 Facebook

Безплатна онлайн платформа със законодателна база улеснява строителите07.01.2019 / 14:20 - CityBuild.bg

Тя предлага интерактивно изискванията към строителните продукти, свързани с пожарната безопасност. 

 

Почти всички, които работят в сферата на строителството, се сблъскват с недоразумения и обърквания, свързани с прилагане на правилата за пожарна безопасност. За да внесат яснота и да спестят потенциални проблеми на занимаващите се със строителни обекти, екип от български експерти разработи специална онлайн платформа с интерактивна законодателна база.

 

Платформата съдържа пълния текст на Наредбата за строително-техническите правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар (Наредба Iз-1971), както и каталог на фирми, предлагащи сертифицирани според българското и европейското законодателство продукти. Тя е създадена с цел да улесни максимално хората и компаниите, които търсят информация за изискванията към строителните продукти, свързани с пожарната безопасност и е изключително полезен инструмент за всички участници в инвестиционния процес. Търсенето се извършва по категории продукти и съответните фирми, които ги предлагат на територията на България.

 

Цялата информация, свързана със законодателната уредба (необходими документи, възможни продукти, примерни декларации и др.) и базата данни с фирми и сертифицирани продукти, е достъпна напълно безплатно онлайн, без необходимост от заплащане на абонамент, единствено с потребителска регистрация на уебсайта.

 

Платформата предлага бързо и лесно откриване на фирми и сертифицирани продукти по ключови думи. Използването й дава възможност за бързо ориентиране какво точно е нужно за съответния обект и какви документи са необходими при израждането му, за да отговаря той на нормативните изисквания. Уебсайтът дава информация и за това какво точно трябва да съдържат документите и позволява те да се използват и разпечатват. Добавени са и примерни документи, които могат да се използват както от производителите на продуктите, така и от ползвателите на тяхната продукция и от органите, осъществяващи държавен противопожарен контрол.

 

Платформата можете да откриете тук.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор