СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Бярке Инглес - времето на архитекта
 Facebook

Бярке Инглес - времето на архитекта16.08.2019 / 13:06 - Citybuild.bg

Филм, посветен на архитекта, ще могат да гледат габровци днес.

 

На 16 август в 18:00 часа в Музея на хумора и сатирата габровци и гостите на града могат да гледат датския документален филм "Бярке Инглес - времето на архитекта " на режисьора  Каспар Аструп Шрьодер.

 

В началото Бярке Ингелс е млад човек, който мечтае да създава анимации. Сега The Wall Street Journal го нарича „една от най-големите звезди в архитектурата". Филмът проследява Бярке в продължение на 5 години (2011-2016), през които той се опитва да завърши най-големия си проект досега. Филмът разкрива творческите процеси у Бярке, както и безкрайните компромиси, свързани с работата му, както  и как личният му живот започва да го притиска.

 

Компанията на Бярке Ингелс - „Бярке Ингелс Груп" (BIG) - получава задачата да проектира и построи един от небостъргачите на мястото на Кулите близнаци, рухнали на 11 септември 2001г. в Манхатън. Докато Бярке създава сграда, която ще промени силуета на Ню Йорк, го връхлитат проблеми със здравето. Филмът предлага дълбок поглед към иновативния и амбициозен датски архитект, когото целият свят смята за гений.

 

Филмът е част от съпътстващата програма на 24. Габровско биенале: Измерения на публичното. Прожекциите се осъществяват в партньорство с Master of Art Film Festival - документални филми за изкуство.

 

 
още от Новини

още от Избрано

още от Страната