СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
40% от бюджета на Варна са за сектор „Образование“
 Facebook

40% от бюджета на Варна са за сектор „Образование“17.01.2020 / 17:20 - CityBuild.bg

Парите са увеличени с 11,3 млн. лв. спрямо миналата година.

 

7,9 млн. лв. са предвидени за капиталови разходи във Варна в сферата на образованието. Тази година ще започне основен ремонт и въвеждане на мерки за подобряване на енергийната ефективност на детските ясли №7 "Роза" и №5 "Чуден свят".

 

Предстои да се направи основен ремонт и промяна на предназначението на сградата на Дом „Другарче", която ще стане филиал на детска градина „Петър Берон" с 4 градински групи и 1 яслена група. Ще бъде завършено изграждането на детска градина „Карамфилче".

 

Готови са проектите за още четири нови градини - на ул. "Хъшове" №2; в с. Тополи, за нови корпуси на ДГ №39 "Приказка" и ДГ №14 „Дружба". За тях Община Варна е подала проектно предложение за финансиране от централния бюджет.

 

Продължава изграждането на НУ „Васил Левски" в кв. Аспарухово" и преустройство на помещения в Първа Езикова гимназия. Ремонт и реконструкция на площадките за игра ще бъде направен в 12 детски градини и 5 училища - СУ "Гео Милев", СУ "Елин Пелин", IV ЕГ "Фр. Ж. Кюри", СУЕО "А. С. Пушкин" и ОУ "Св. Св.Кирил и Методий".    

 

3,7 млн. лв. са средствата в проектобюджета за социалната програма на Община Варна.  Ще започне изграждане и новите социални центрове: „Център за подкрепа на лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания" в район „Аспарухово", както и „Център за грижа за лица с различни форми на деменция" и ремонт на сграда за "Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства" . Общината ще финансира още 112 броя здравни кабинети за медицинското обслужване в детски градини и училища, 3 детски кухни и 23 броя разливочни пункта.

 

Информация за проектобюджета на Варна 2020 тук.

 

 
още от Новини

още от Страната