СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Бюджетът на Враца е над 76 млн. лева
 Facebook

Бюджетът на Враца е над 76 млн. лева22.01.2020 / 12:33 - CityBuild.bg

Приоритети са функционална градска среда, екологичен транспорт, ново улично осветление и ефективно управление на отпадъците.

 

Успоредно с модернизирането на подвижния състав на градския транспорт са предвидени средства за обновяването на спирките и изграждането на смарт система за таксуване на пътниците. Продължават инвестициите в пътна инфраструктура, парковите пространства, социалните услуги и спортните бази.

 

В разходната част на бюджета са предвидени над 350 000 лв. за ремонт на улици, междублокови пространства, тротоари и алеи, като извън тях са заложени 200 000 лв. за изграждането на паркинги в града.    

 

В  капиталовата програма на общината са предвидени средства за благоустрояването на парк „Руски" и алеите към централния стадион в града. Освен подаден проект за модернизиране на уличното осветление, са осигурени още 140 000 лв. от бюджета за ремонтни дейности по мрежата.

 

През настоящата година ще стартира изграждането и на подземни контейнери в града, за които са предвидени над 120 000 лв. За пътната инфраструктура в населените места са заложени над 175 000 лв. за ремонт на улици в кметствата. За спортната инфраструктура общината планира 250 000 лв. за ремонт на спортните игрища в града, 250 000 лв. за ремонт на сектор на стадион „Христо Ботев". Над 40 000 лв. са предвидени за текущ ремонт на паметника на „Вестителя".    

 

По време на публичното обсъждане въпроси отправиха общински съветници и граждани, като предложенията ще бъдат разгледани на заседание на Общинския съвет.

 

 
още от Новини

още от Страната