СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Благотворителен търг с уникални предмети ще има на Вечер на добродетелите
 Facebook

Благотворителен търг с уникални предмети ще има на Вечер на добродетелите01.10.2019 / 11:28 - CityBuild.bg

Гостите ще наддават за ценни предмети и преживявания с висока емоционална стойност.

 

Точно седмица остава до най-голямото благотворително събитие в календара на фондация „За нашите деца" - Вечерта на добродетелите. Тази година то ще се състои на 7 октомври, в Sofia Event Center, Paradise Center, а началният час е 19.30. По традиция в рамките на събитието ще се проведе благотворителен търг, който ще даде възможност на гостите да наддават за ценни предмети и преживявания с висока емоционална стойност.

 

Сред тях са няколко уникални картини. Едната от тях е дело на талантливата българска художничка Събина Данева. От 20 години тя страда от рядко заболяване, което е деформирало фалангите на пръстите й. Това обаче не спира желанието й да рисува и да създава прекрасни и уникални творби. Самата картина е дарение от Министерството на труда и социалната политика.

 

Друго произведение е картината "Summer Forest" на художничката, илюстраторка и филмова декораторка Лийт Ридли. По произход тя е южноафриканка, живяла е в Париж, а от няколко години е в България. Лийт е силно съпричастна към каузата за правата на децата. Нейна лична инициатива е организирането на Kid's Fest в София през 2016 година.

 

 

За втора поредна година каузата подкрепя и Исус Русев, който е възпитаник на дома за деца, лишени от родителски грижи "Мария Терезия" в Стара Загора. Той създава специално за Вечер на добродетелите творбата "Преди да падне здрач", вярвайки, че така помага на други деца, които нямат щастието да живеят в семейна среда.

 

Сред останалите предмети, които ще бъдат предложени на търга, е скулптурата „Архангел Михаил" на Ангел Каравланов, както и четири пощенски плика и картичка с юбилейни марки от Българската пощенска станция на Антарктида, дарени от проф. Христо Пимпирев.

 

 

За любителите на екстремните преживявания ще има специална изненада - три тандемни скока от 4200 метра, предоставени от приятелите ни от Skydive Sofia.

 

 

Повече за Вечерта на добродетелите може да научите тук.    

 

 
още от Новини

още от София