СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Близо 53 процента от анкетираните искат ул. "Шишман" изцяло пешеходна
 Facebook

Близо 53 процента от анкетираните искат ул. "Шишман" изцяло пешеходна29.06.2020 / 17:25 - CityBuild.bg

Отговорите ще бъдат част от общественото обсъждане, което предстои да се проведе, когато бъде внесен доклад в Столичния общински съвет.

 

Анкетата на район „Средец“ относно нагласите ул. „Цар Иван Шишман“ да стане пешеходна зона показва, че повече от половината анкетирани искат улицата да стане изцяло пешеходна. Анкетата беше отворена както за граждани, така и за бизнесите по улицата и нейните пресечки.

 

Данните от отговорите сочат, че 43% от участвалите в допитването живеят на пресечки на ул. „Иван Шишман“. Почти еднакъв е процентът на хората, които имат притеснения, свързани с паркирането, и онези, които нямат такива.

 

Повече от половината анкетирани заявяват, че нямат притеснения, свързани със спокойствието, както и ако улицата стане изцяло пешеходна зона. На въпроса „Как най-често се придвижвате из града?“, почти 36% отговарят, че ходят пеша, 25% с личен автомобил, а почти 22% използват градски транспорт.

 

В допитването са участвали 520 граждани. Анкетата беше достъпна до 10 юни включително - в мобилното приложение на район „Средец“, на уебсайта и фейсбук страницата му, както и на място в районната администрация.

 

Вижте резултатите тук.

 

 
още от Новини

още от София