СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
БУЛКОНТРОЛА, БУЛТЕРМ и ВОДА СОФИЯ
 Facebook

БУЛКОНТРОЛА, БУЛТЕРМ и ВОДА СОФИЯ13.04.2011 / 11:17 - citybuild.bg

Международните специализирани изложби се провеждат от днес до 15 април в Интер Експо Център.

 

Юбилейното 40-то издание на БУЛКОНТРОЛА ще представи поредица нововъведения в контролно-измервателната апаратура, лабораторна техника и оборудване, прибори и принадлежности за прецизно измерване в индустриални среди и за опазване на околната среда.

 

Сред експонатите са нов газ анализатор за горивни системи с цветен графичен дисплей, модерни термовизионни камери за качествен термографски анализ за дефектна топлоизолация, термомостове, строителни недостатъци или за енергийно обследване на сгради, ново поколение дата логери за мониторинг на температура, влага и абсолютно налягане при транспорт и съхранение на бързоразвалящи се продукти в жилищни, работни и складови помещения и др.

 

Във фокуса на БУЛТЕРМ са отоплението, климатизацията, газификацията, електротехниката. Авторитетни компании предлагат модерна техника, технологии и икономични решения за мениджмънт на електро- и топлопотреблението в стопанския или гражданския сектор.

 

Представени са най-новото седмо поколение контролери за централно отопление, гарантиращи удобство при системите за отопление, охлаждане и битова гореща вода и иновативна система за дистанционно управление на отоплението в цялото жилище от едно място. Интерес заслужава предлаганият от началото на тази година нов компактен ултразвуков топломер, специално разработен за отоплителни и охладителни инсталации в локални енергийни системи. Климатична сиситема, разработена по авангардна технология, освен надеждност дава и до 30% икономия на енергия в сравнение с традиционните системи.

 

Изложбата ВОДА СОФИЯ, която Агенция Булгарреклама за пета поредна година организира в партньорство с WASSER BERLIN и БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ ПО ВОДИТЕ, тази година се радва на изключителен интерес. Традиционни и нови участници в изложението ще демонстрират модерни решения за изграждането на съвременна ВиК мрежа, добри хидротехнически проекти и по-висока ефективност на водното стопанство. Посетителите ще научат повече за нови поколения техника и технологии за вододобив, за пречистване на питейни и отпадни води, за новостите при изграждането на сградни и площадкови канализационни системи, модерното оборудване и уреди за измерване, регулиране и анализи във водния сектор.

 

През първия и втория ден (13 и 14 април) ще се проведе четвъртата международна конференция БУЛАКВА 2011, посветена на "РАЗВИТИЕТО НА ВОДНИЯ СЕКТОР - ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА И ВЪЗМОЖНОСТИ". На конференцията ще присъства началникът на кабинета на регионалния министър Йордан Татарски.

 

На форума ще се обсъждат: правната уредба на ВиК сектора, управлението на водната инфраструктура, финансирането и усвояването на европейските фондове във ВиК сектора, използването на съвременни технологии, конструкции, оборудване и материали, управлението на речните басейни, обучение и квалификация на ВиК оператори и на млади професионалисти в сектора.

 

Конференцията се организира от Българската асоциация по водите със съдействието на Агенция Булгарреклама, Wasser Berlin, УАСГ и Съюза на ВиК операторите в България. 

 

ПРОГРАМА

13 април 2011 г.(сряда)

08:30 - 09:30 Регистрация (фоайето пред зала Витоша)

 

09:30 - 10:00 Официално откриване и приветствия
Водещ: доц. Борислав Великов,управител, Aквахим ЕООД, София

 

10:00 - 10:20 Нормативна уредба, състояние и институционално устройство на отрасъла ВиК
инж. Христо Станков, Директор на дирекция "Търговски дружества и държавни предприятия", МРРБ

 

10:20 - 10:40 Доклад от представител на МОСВ (поканен)

 

10:40 - 10:55 Презентация на Klara Szatkiewicz, президент на EUREAU (поканена)

 

10:55 - 11:10 ВиК асоциациите в Германия - възникване и функции д-р Райнер Шуте, German Water Partnership

 

11:10 - 11:30 Кафе пауза

 

11:30 - 11:45 Управление на сектор "Водоснабдяване и Канализация" в Република България; д-р инж.Теню Пейчев, Българска асоциация по водите

 

11:45 - 12:00 Ефективни решения за подобряване на експлоатацията на ВиК мрежите; инж. Ганчо Тенев, изп. директор на ВиК АД, Бургас

 

12:00 -12:20 Представяне на Програмата на Европейското сътрудничество в бенчмаркинга; Peter Dane, Manager International

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано