СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Арх. Емил Бурулянов отстъпи приза „Бург на годината“ на спасител от наводненията
 Facebook

Арх. Емил Бурулянов отстъпи приза „Бург на годината“ на спасител от наводненията07.12.2017 / 16:27 - CityBuild.bg

Според него носителят на приза тази година трябва да е някой, който е изложил живота си на риск, за да спаси други хора.

 

Арх. Емил Бурулянов стана тазгодишният носител на приза "Бург на годината", но се отказа от него в полза на Пламен Карашев, помагал за спасяването на хора и преодоляване на последиците от наводненията. Бурулянов каза, че предприел тази стъпка, защото това е била една тежка година за Бургас, в която природните бедствия са сложили тежък отпечатък върху много човешки съдби. Той научил името на Пламен Карашев от медиите и по време на церемонията помоли представителите на институциите да направят всички възможно, за да му бъде връчена почетната статуетка на "Бург на годината".

 

 

В категорията "Завърнали се младежи" победител в анкетата на "Радио 1" е Даниела Павлова, която стана вицешампион на най-голямото ученическо първенство в света по информационни технологии. За "Бург на годината" бяха номинирани и други достойно граждани на морския град. Един от тях е писателят Ваньо Вълчев - за приноса му към културата и 80-годишния му юбилей. Останалите са диригентът Левон Манукян, режисьорът Георги Дюлгеров и председателят на КСТ "Бургас 75" Андрей Тодоров.

 

 
още от Новини

още от Любопитно