СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Студентска информация

Семинари и дискусии

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Бутиков живот
 Facebook

Бутиков живот19.12.2016 / 18:00 - citybuild.bg

Сградата е с органичен дизайн и запомнящ се силует, а материалите: камък, дърво, метал и стъкло, спомагат за постигане на съвременна фасада.

 

Белвю Резидънс" се намира в кв. "Лозенец" на бул. „Арсеналски" 121, на самия вход на Южен парк, което й дава красива гледка. Архитектурата и дизайнът са на "Креда студио" ООД. 

 

Сградата се отличава с иновативен органичен дизайн, вписващ я в обкръжаващата природа. Архитектурата е модерна и излъчваща топлина и уют. Използваните материали като камък, дърво, метал и стъкло спомагат за постигане на облик на съвременна фасада и запомнящ се силует на сградата. Използвани са съвременни материали, отговарящи на европейските сертификати за довършителни работи по фасадите и в интериора.

 

Интериорният дизайн на фоайето с рецепция е по проект на Studio MODE. Постигната е модерна визия чрез използване на съвременни материали: настилка от камък, ламперии по стените от MDF, декоративен купол, камина, входна врата с автоматика, плъзгащи, стъклени врати и мека мебел. За стълбището е използван бял, полиран камък. Парапетът е стъклен.

 

 

Характерен облик на „Белвю Резидънс" са перфектно разработените шест резиденции, разположени самостоятелно по етажите, с площ от 218 кв.м. Жилищата са просторни и светли, а прозорците - обгърнати в зеленина и простор от простиращия се пред тях Южен парк. Асансьорът, който дава директен достъп на резидентите в жилищата им и до подземния паркинг, е енергоспестяващ и безшумен. Подземният паркинг също се обслужва от автомобилен енергоспестяващ и безшумен асансьор.

 

 

Енергоспестяващото функциониране на сградата е заложено в избора на висок клас материали и технологии /окачена, вентилируема, каменна фасада с топлоизолация от каменна вата, керамични тухли Wienerberger; aлуминиева дограма Schüco, подова шумоизолация - 28 dB, сплит климатизация и интелигентна система "Умен дом"/. 

 

„Белвю Резидънс" спечели първа награда в категория „Жилищни сгради" в конкурса "Сграда на годината 2016". Тя получи и вота на публиката в онлайн гласуването.

 

Още подробности и снимки - на buildingoftheyear.bg.

 

 
още от Новини

още от София