СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
SGI-България с два приза на Международни награди за недвижими имоти
 Facebook

SGI-България с два приза на Международни награди за недвижими имоти06.11.2018 / 13:19 - CityBuild.bg

Архитектурната компания беше отличена за проекта Kamenitza Park и получи Five Stars Award 2018.

 

Stephen George International-България спечели два приза на престижните Международни награди за недвижими имоти в Лондон, Великобритания. Отличията признават най-високите постижения в областта на архитектурата, дизайна и строителството в световен мащаб.

 


SGI-България SGI спечели награда в категория Eurocity 2018 - регионална награда за територията на Европа, за най-добра сграда със смесено предназначение с проекта Kamenitza Park. Екипът на архитектурната компания бе отличен и с Five Stars Award 2018. Тази награда дава право за участие в международния кръг, който определя най-добрите компании в световен мащаб. И двете отличия признават качеството на работа и иновативността на печелившите проекти.

 

 

На церемонията в Royal Lancaster Hotel в Лондон присъстваха арх. Тихомир Казаков - управител на  SGI, арх. Антон Антонов - водещ проектант SGI, и инж. Цветослав Павлов - ръководител на проекта Kamenitza Park, Пловдив.

 

 

Проектът Каменица Park ще е първият луксозен комплекс в град Пловдив със смесена функция, в централните части на града. Общата му площ е 130 000 кв.м. В него е предвидено да се изградят жилищни сгради, офиси, търговски площи, спортни съоръжения и хотел. В комплекса зоната е облагородена с обособяването на парк, детски площадки и пешеходни алеи, които естествено свързват основните линии на човекопоток - към центъра на града, към цъществуващия парк в квартал „Каменица 2" и към музея „Каменица".

 

Проектираните луксозни жилищни сгради допълват високият жизнен стандарт в комплекса. За комфорта на живот в него са изградени множество търговски обекти - пазар, ресторанти, кафенета, аптека, банков офис, детски център, плувен басейн, фитнес, магазини. Централната локация на проекта осигурява бърз и лесен достъп да всяка една сграда както с автомобилен и градски транспорт, така и с велосипеден.

 

 

Stephen George International е международен бранд на Stephen George and Partners – една от водещите архитектурни практики във Великобритания. Създаден през 2009-а в София, той разполага с екип от над 40 архитекти, инженери и дизайнери и собствено портфолио от разнообразни проекти - от логистични бази през жилищно строителство, до големи офис центрове и градоустройство в Европа, Русия, Близък и Далечен Изток.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано