СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Българска асоциация по водите обяви фотоконкурс „Вода за живот“
 Facebook

Българска асоциация по водите обяви фотоконкурс „Вода за живот“06.12.2019 / 10:30 - CityBuild.bg

Той е в рамките на СЕДМИЦА НА ВОДАТА 2020, която ежегодно се провежда от асоциацията по случай Световния ден на водата – 22 март.

 

 

Целта на фотоконкурса е да се даде възможност на талантливи хора да покажат своите способности в областта на фотографията, изразявайки виждането си за водата като безценен природен ресурс (в бита, ежедневието, заобикалящата ни среда), и подчертавайки значението на водата, за да съществува живота.

 

Авторските интерпретации в снимки трябва да демонстрират красотата и чистотата на водата. Трябва да подсказват, че тя дава живот, здраве, храна, енергия. Трябва да напомнят за значението на водата за хората и колко безценен ресурс за съществуването на планетата е тя. Желанието на БАВ е да се обърне внимание на значимата тема за климатичните промени и последиците от тях, част от които са дългите периоди на засушаване, водещи до безводие и на територията на България. Фотоконкурсът е придружен от Кръгла маса на значима тема, свързана с измененията в климата и проблемите с водата.

 

Изпратете ваши авторски снимки, посветени на водата. Очакват се до три от уникални работи до 23:59 часа на 6 януари 2020 г. (понеделник), на електронната поща на конкурса: photo-contest@bwa-bg.com. На 8 януари 2020 г. всички снимки, одобрени за участие във фотоконкурса, ще бъдат публикувани във facebook страницата на Българска асоциация по водите (БАВ). Там до 12:00 часа на 28 януари ще бъде възможно тяхното онлайн оценяване с „харесване“, което ще определи 10-те фаворита на публиката. Следва жури с представители на МОСВ и ПУДООС да посочи още 30 фаворита във фотоконкурса. Всички тези 40 впечатляващи кадъра ще станат част от фотоизложба „Вода за живот“ в София и ще започнат да мерят сили за награди. Само 5 от 40-те снимки, част от фотоизложбата, ще бъдат обявени за безспорни победители в конкурса на БАВ, в петте категории: първо, второ и трето място; отличие за обществена институция (подходяща за участие на държавни, общински, културни институции и дружества, НПО организации); награда на онлайн публиката (победителят ще стане известен на 28 януари 2020 г.).

 

На официална церемония авторите на най-харесваните фотографии ще получат специални награди от МОСВ и ПУДООС. Преди да решите да участвате във фотоконкурса на БАВ, моля да се запознаете с Регламента и Общите условия на фотоконкурса тук.

 

 
още от Новини

още от АРТ