СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Българската асоциация по водите обяви традиционния си фотоконкурс
 Facebook

Българската асоциация по водите обяви традиционния си фотоконкурс05.03.2021 / 11:30 - CityBuild.bg

Артистичната надпревара се организира в рамките на Седмица на водата, което ежегодно се провежда по случай Световния ден на водата – 22 март.

 

Снимка: БАВ

 

Целта на фотоконкурса е да се даде възможност на талантливи хора да покажат своите способности в областта на фотографията, изразявайки виждането си за водата като безценен природен ресурс (в бита, ежедневието, заобикалящата ни среда), и подчертавайки значението на водата, за да съществува живота.

 

Авторските интерпретации в снимки трябва да демонстрират красотата и чистотата на водата. Трябва да подсказват, че тя дава живот, здраве, храна, енергия. Трябва да напомнят за значението на водата за хората и колко безценен ресурс за съществуването на планетата е тя. Желанието на БАВ е да се обърне внимание на значимата тема за климатичните промени и последиците от тях, част от които са дългите периоди на засушаване, водещи до безводие и на територията на България. 

 

Фотоконкурсът се осъществява с подкрепата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

 

БАВ очаква до три снимки от автор до 23:59 часа на 21 март на електронната поща на конкурса: photo-contest@bwa-bg.com. На 22 март всички снимки, одобрени за участие във фотоконкурса, ще бъдат публикувани на facebook страницата на БАВ. Там до 12:00 часа на 29 март ще бъде възможно тяхното онлайн оценяване с „харесване", което ще определи 10-те фаворита на публиката.

 

Следва жури да посочи още 30 фаворита във фотоконкурса. Всички тези 40 впечатляващи кадъра ще станат част от виртуалната фотоизложба „Водата" и ще мерят сили за награди.  Само 5 от 40-те снимки, част от фотоизложбата, ще бъдат обявени за безспорни победители в конкурса на БАВ, в петте категории: първо, второ и трето място; отличие за обществена институция (подходяща за участие на държавни, общински, културни институции и дружества, НПО организации); награда на онлайн публиката.

 

Победителите в първите четири категории ще станат известни в началото на април, докато фотографията с най-много харесвания във фейсбук до 12:00 ч. на 29 март ще грабне наградата на онлайн публиката. Авторите на тези 5 най-харесвани фотографии ще получат специални награди. 

 

Преди да решите да участвате във фотоконкурса на БАВ, се запознайте с Регламента и Общите условия на фотоконкурса тук.

 

 
още от Новини

още от АРТ