СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
5 български проекта участват в архитектурния конкурс Mies van der Rohe
 Facebook

5 български проекта участват в архитектурния конкурс Mies van der Rohe14.12.2018 / 18:00 - CityBuild.bg

Приети бяха четирима от победителите в конкурса “Български архитектурни награди”.

 

Номинациите за най-големия европейски архитектурен конкурс Мийс ван дер Рое вече са публикувани на сайта им. На всеки две години конкурсът събира предложения от независими експерти, организации членове на Architects' Council of Europe (ACE) и други национални архитектурни асоциации. Предложенията се преглеждат от жури, което определя кои от тях да попаднат сред номинираните.

 

 

Тази година участниците са 383, сред които 5 български проекта. Екипът на наградите прие предложението на КАБ и номинира четирима от победителите от конкурса "Български архитектурни награди". Това са големият победител - проектът DEMOKRATOS на Think Forward, Магазия 1, Стара къща с бял бетон и Триъгълна кула на Сердика. Номинация в архитектурния конкурс Mies van der Rohe има и Castra Rubra Winery Guest House в Koларово.

 

 

 

 

 

 

Сградите, свързани с културата, продължават да формират най-голямата група проекти, следвани от сгради със смесено предназначение, жилищни сгради и сгради от образователната инфраструктура. Най-много са подадените проекти от Испания и Белгия. Журито ще подбере 40 проекта и определи 5 сгради, които ще посети през април. Конкурсът завършва с церемония по награждаване на 7 май в павилиона Mies van der Rohe в Барселона.

 

 
още от Новини

още от EuroBuild

още от Страната