СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Kálida Sant Pau Centre в Барселона - с мисъл за хората
 Facebook

Kálida Sant Pau Centre в Барселона - с мисъл за хората21.02.2020 / 14:23 - CityBuild.bg

Дизайнът е на градински павилион, в който границите между вън и вътре са размити.

 

 

Желанието на архитекта Benedetta Tagliabue и интериорният дизайнер Patricia Urquiola е да възпроизведат в Kálida Sant Pau Centre в Барселона философията, която архитектът-модернист Луис Доменек и Монтанер (1849-1923) вгражда в историческата болница „Сант Пау" в началото на XX век, а именно вътрешните и външните пространства да са замислени за удобството на болните.

 

Дизайн и функционалност с Roca

 

 

 

Центърът за лечение на онкологично болни хора заработи миналата година. Сградата с площ 400 м2 е на две нива. Долният етаж е отворено и гъвкаво пространство с градина и вътрешен двор.

 

Дизайн и функционалност с Roca

 

Центърът е топъл и приветлив, пълен със светлина и пространство. Акцентът е върху създаването на домашна среда, като пациентите разполагат и с библиотека и голяма многофункционална стая.

 

Дизайн и функционалност с Roca

 

Дизайн и функционалност с Roca

 

Дизайн и функционалност с Roca

 

Roca - един от лидерите в производството и търговията на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, е искала сътрудничеството й с Фондация „Кàлида" да обедини дизайн и функционалност в пространствата на банята и в кухненските зони на разположение на семейства, идващи да потърсят място, където ще получат психосоциална подкрепа. Заради това модерните плочки за стена Rock Art, умивалниците Sofia, компактните тоалетни Meridian или смесителите Lanta и Targa за баня и кухня съжителстват в проекта с практични аксесоари като огледалата Luna, релсите за хавлия Nuova или гамата Hotel´s за обществените пространства. Не са забравени и фиксираните и сгъваемите дръжки Access - гаранция за задължителна сигурност в пространства за хора с ограничена подвижност.

 

Дизайн и функционалност с Roca

 

Дизайн и функционалност с Roca

 

Дизайн и функционалност с Roca

 

Следвайки същината на оригиналния модернистичен проект, „Кàлида" дава отговор на всички нужди чрез приятелски решения, съчетаващи красота и достъпност. Roca не само предостави сигурни и удобни пространства за баня с ефикасен дизайн, но и с решенията си за кухни даде своя принос за проект с по-дълбока социална ангажираност.

 

Дизайн и функционалност с Roca

 

 
още от Новини

още от EuroBuild

още от Баш майстор