СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Част от АМ „Хемус“ остава затворена заради инцидента в тунел „Ечемишка“
 Facebook

Част от АМ „Хемус“ остава затворена заради инцидента в тунел „Ечемишка“06.02.2017 / 12:22 - citybuild.bg

Направената през септември профилактика не била дала индикации за възможни проблеми.

 

Паднала осветителна греда в неремонтираната тръба в тунел „Ечемишка" на АМ "Хемус" стана причина за пътния инцидент вчера в съоръжението, при който загина жена, след като падналата конструкция удари колата, в която тя е пътувала. Първоначалните оценки сочат, че причина е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система.

 

До осигуряването на безопасни условия за преминаването на всички видове моторни превозни средства остава спряно двупосочното движение от пътен възел „Правец" до пътен възел „Витинска река" на автомагистралата. В момента лекотоварният трафик преминава по стария път София - Ботевград, заяви инж. Георги Златев, директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ.


Инж. Златев обясни, че преди ремонта в тръбата за Варна на тунел „Ечемишка", която е била в много по-лошо състояние от тази, в която стана пътния инцидент, е направен преглед на осветителите и електроинсталацията на тръбата. Едва след това движението е било пренасочено и организирано двупосочно в нея, като са подменени няколко осветителни тела и е прегледана конструкцията.

 

Със заповед на председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов е създадена работна група, в която участват и външни експерти, специалисти по метални конкрукции. Те ще направят допълнителен оглед на металната конструкция, за да се установят причините на инцидента и какво е състоянието на съоръжението, за да се предприемат необходимите действия. „Тунелът ще бъде отворен тогава, когато бъде осигурено безопасното преминаване на автомобилите, тъй като това е единствената връзка със София и Северна България", заяви още инж. Златев.

 

Въведената от 5 февруари временна организация може да видите тук.

 

 
още от Новини

още от Страната