СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Частично ремонтират улица „Опълченска” във Велико Търново
 Facebook

Частично ремонтират улица „Опълченска” във Велико Търново18.05.2017 / 16:48 - citybuild.bg

Тя е част от републиканския път III -514 между старопрестолния град и Горна Оряховица.

 

Дейностите са възложени от Областното пътно управление след настояване на кмета Даниел Панов. Наскоро той сезира Агенция „Пътна инфраструктура" за лошото състояние на отсечката и продължението й до северния изход на града, които са част от републиканската пътна мрежа. 


Най-компрометираните участъци от ул. „Опълченска" ще бъдат частично преасфалтирани. Работи се по т.нар. „изкърпване" на дупките и попълването им с асфалтова смес. 


В искането си до АПИ кметът Даниел Панов посочва, че остава належащо извършването на основна реконструкция на ул. „Опълченска" и продължението й, на двата тунела по първокласния път Русе-В. Търново, както и на трасето от старата столица до Арбанаси. Панов посочва също, че е необходимо укрепване на свличанията на земни маси от източния склон на хълма Трапезица. „Тези пътища осигуряват достъпа до Велико Търново от север и североизток и имат много важно значение за развитието на икономиката, транспорта, туризма. Те поемат основна част от туристическия поток към града, старата част с крепостите Царевец и Трапезица, музейните обекти и забележителности", се посочва в становището. 


Необходимите ремонти, заедно с нужната реконструкция на натоварената улица „Магистрална" с Дъговия мост, част от главен път I-4 София-Варна и доизграждането на обходния път между В. Търново до Дебелец, са въпроси, които кметът и екипът му поставят пред АПИ от 2012 година насам. Предишното редовно избрано правителство осигури финансови средства за основния ремонт на ул. „Магистрална" и Дъговия мост, както и за довършването на т.нар. „Стар път" към Дебелец.  

 

 
още от Новини

още от Страната