СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Четенето става cool, когато библиотеката не е old-school
 Facebook

Четенето става cool, когато библиотеката не е old-school10.09.2019 / 14:43 - CityBuild.bg

Социалната кампания Spirit Трансформации преобразява библиотеки в три училища в Русе, Пловдив и София.

 

След по-малко от седмица около 60 000 първокласници за пръв път ще влязат в българските училища. Срещата на децата с книгите може да е COOL, стига библиотеките да не изглеждат OLD-SCHOOL, казват инициаторите на кампанията Spirit Трансформации - Cool Библиотеки.

 

Мрачнo място, прашни рафтове и неприветливи стаи с облик от миналото - така изглеждат повечето училищни библиотеки. Затова Spirit Fine Paints (висок клас интериорни бои - част от портфолиото на „Оргахим") стартира кампания, преобразявайки три мрачни Old-school библиотеки в цветни COOL пространства за четене, разговори и оживени книжни срещи. Социалната кампания се реализира в 1-во ОУ "Отец Паисий" в Русе, Професионална Гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив и 90 Средно училище „Ген. Хосе де Сан Мартин" в София.

 

 

С екип от водещи интериорни студиа - ShkafA, Дизайница и студио Goev, бяха създадени три интериорни проекта за училищни библиотеки от нов тип - модерни, функционални и уютни. Old-School интериорът остана в миналото, а пространствата се трансформираха с иновативни интериорни решения и изцяло ново обзавеждане с възможности както за уединено и тихо четене, така и за оживени социални събития и срещи.

 

 

 

С помощта на визуалните артисти Arsek и Erase две скучни и сиви стени се превърнаха в истински COOL peace-of-art, а цялостното пространство се съживи с ярките и изпълнени с настроение цветове от палитрата на Spirit Fine Paints. С "Паркетен стил" подовите настилки бяха обновени в две училищни библиотеки, а с финалните декоративни детайли и акценти и трите пространства се превърнаха в COOL книжни места, където всяко дете ще се чувства у дома.

 

 

 

Spirit Cool библиотеките ще разполагат и с нови книги от Ciela, като повече за съвременната литература за деца учениците ще могат да научат в серия от лични срещи с популярни български автори.

 

 

 

Обновените библиотеки ще бъдат официално открити на 18 септември в София, на 19 септември в Пловдив и на 20 септември в Русе.

 

 

 

 
още от Новини

още от Баш майстор

още от Любопитно