СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Четири часа препитваха 9 от 13 кандидата за главен архитект на София
 Facebook

Четири часа препитваха 9 от 13 кандидата за главен архитект на София29.02.2016 / 18:08 - citybuild.bg

Огнян Тунтев и Румен Несторов не присъстваха по време на дискусията, а Ивайло Мишев и Иван Несторов - и на публичното представяне преди това.

 

 

По време на изслушването в сградата на Съюза на архитектите на ул. "Кракра" 11 в столицата всеки кандидат имаше право да реши дали да представи концепцията, която е предложил за оценяването от журито, тъй като по закон те нямат такова задължение. Изказаха се 11 от 13 кандидати.

 

След 14.00 часа започнаха общите въпросите към всички кандидати. От "Спаси София" попитаха "Какви мерки ще вземете за спирането на разрушаването на паметниците на културата?", като дадоха пример със сградата на бившата дискотека "Син сити".

 

Друг въпроси бяха "Обещавате ли да спрете корупционните практики на Петър Диков?", дали кандидатите членуват в политическа партия, били ли са агенти на ДС и дали са обвързани с икономически групи. От публиката попитаха още дали е нормално заплатата на главния архитект да е 800 лева. Последваха въпроси за естетизация на градските пространства, екологията, транспортните решения, минералните води, решения за гетата, кои са най-важните три проблема на София и на НАГ. Още един въпрос беше какви промени се налагат в ОУП и какво ще запазят кандидатите от досегашната практика на главния архитект.

 

Най-активни в отговорите към всички кандидати бяха архитектите Иван Шишков, Бойко Кадинов, Здравко Здравков, Влади Калинов и Георги Бакалов. Имаше и лични въпроси към Бакалов, Калинов и Яръмлъков, като последният заяви, че не е представил концепция, защото публиката не е запозната с нея предварително. Концепциите трябва да бъдат качени на сайта на общината, каза още той и подчерта, че всички кандидати присъстват на дискусията на добра воля.  

 

Във видеото може да чуете всички въпроси и отговори:

 

*Няма звук до 1.16.

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано