СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Даниел Чарни е първото голямо име в поредицата събития DESIGN IS
 Facebook

Даниел Чарни е първото голямо име в поредицата събития DESIGN IS14.07.2017 / 18:00 - citybuild.bg

Това е серия от публични срещи с уважавани международни имена - новатори в дизайна.

 

Даниел Чарни е съвременен дизайнер, куратор, творчески консултант и преподавател по дизайн. Името му се свързва с проекти за институции като Royal College of Arts, новият Design Museum, Victoria and Albert Museum и The Aram Gallery в Лондон.

 

Чарни е съосновател и директор на Fixperts - платформа, която помага за изграждането на следващото поколение дизайнери, инженери, технолози, артисти, мечтатели и агенти на промяната. Fixperts решава социални проблеми и подобрява качеството на живот чрез поправяне предмети, а не чрез подмяната им. Платформата има представителства в над 20 държави и се прилага в учебните програми на университети и училища, в компании и институции. 


Даниел Чарни е и креативен директор на консултантската агенция From Now On, която помага на организации, институции и хора, свързани с изкуството и креативността да дефинират визията за своето бъдеще и привличането на нови публики.

 

Между 2002г. и 2010г. Чарни е главен куратор на една от най-известните галерии за нов и експериментален дизайн - The Aram Gallery. Сред кураторските му проекти е една от най-популярните изложби на Victoria and Albert Museum - "Power of Making" през 2011г., която привлича впечатляващите 320 000 посетители.

 

Чарни преподава дизайн от 20 години, като между 1998г. и 2012г. оглавява Департамента по продуктов дизайн в Royal College of Art и е професор по дизайн в Kingston University в Англия. 

 

Даниел Чарни е първото голямо име в поредицата събития DESIGN ISФорматът DESIGN IS има за цел да разкрие разнообразните аспекти на дисциплината дизайн и тяхното приложение за по-качествен живот. Чрез лекции, изложби и работилници публиката ще има възможността да се запознае с важни етапи от развитието на дизайна, неговите забележителни революционери, съвременни приложения, смели и предизвикващи въображението експерименти, етични и устойчиви тенденции, предстоящи нововъведения и други. 

 

Първото издание е на 18 юли (вторник) от 19.00 ч. То ще се проведе в Център за дизайн, иновация, култура и креативност ГЕНЕРАТОР. Входът е 10 лв. (на място). Език - английски, без превод.

 

 
още от Новини

още от АРТ