СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
26 дефекта са отстранени от „Трейс“ на бул. „Дондуков”
 Facebook

26 дефекта са отстранени от „Трейс“ на бул. „Дондуков”14.05.2020 / 15:23 - CityBuild.bg

Според общинския съветник Борис Бонев фирмата трябва да отстрани още много дефекти и по пътното платно, и по тротоарите.

 

След реконструкцията на бул. „Княз Александър Дондуков" се извършват регулярно проверки от Столична община, се казва в отговор на питане на независимият общинския съветник относно „множество дефекти в гаранционния срок по новоремонтирания булевард". След промените в структурата на общината дейността е от компетенцията на дирекция „Инвестиционно планиране, проучване и възлагане". Проверки се правят и при получаване на сигнали от други институции или граждани, се казва още в отговора на кмета на София Йорданка Фандъкова.

 

Последната проверка на обекта е извършена на 1 март. До момента са констатирани гаранционни проблеми както по паважната настилка, така и около електро- и телефонните шахти. На фирмата-изпълнител са изпратени протоколи с 26 констатирани дефекта, които са отстранени в рамките на гаранцията и за сметка на изпълнителя. Подробна информация за характера на проблемите и участъците се съдържа в уведомленията за появили се дефекти в гаранционния срок и в протоколите, които се намират в направление „Обществено строителство".

 

На бул. „Княз Александър Дондуков" са монтирани ограничители за велоалея, като предназначението им не предполага, че върху тях ще минават превозни средства. След пускането на обекта в експлоатация през 2018 г., част от паркинг ограничителите бяха повредени от преминаващи през тях автомобили. Щети от подобен характер, причинени от преминаващи през разделителите превозни средства, снегопочистващи машини, паркиращи във велоалеята леки и лекотоварни автомобили, не подлежат на гаранционно обслужване, казват от Столична община, затова не са възлагани извънгаранционни ремонти след приключване на реконструкцията.

 

 

Според Борис Бонев едва три години след ремонта има много дефекти и неравности по паважната настилка, счупени и криви бордюри, неравности по тротоарите, счупени делинеатори и други. Затова той настоява за нова проверка и фирма „Трейс" да извърши ремонт на всички дефекти.

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано