СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Детска кухня и клуб на възрастните ще има в ”Червената къща”
 Facebook

Детска кухня и клуб на възрастните ще има в ”Червената къща”14.02.2018 / 15:27 - CityBuild.bg

Тя се намира в кв. ”Горна баня” до парка, минералната баня и хотела в центъра.

 

Детска кухня и клуб на възрастните хора ще бъдат открити в ремонтираната сграда в кв. "Горна баня" на ул. "Каменица" № 2, известна като "Червената къща". Със средства от бюджета на Столична община се извършва основен ремонт на сградата.

 

Предвижда се обособяване на приемна за граждани, детска кухня (разливна), с осигурен достъп от отделен вход и архив. Инвестицията в ремонта е 270 хил. лева, осигурени от бюджета на Столична община чрез СУСОПФ. Възстановяването на „Червената къща" бе един от приоритетите, поставени от Инициативния комитет в „Горна баня". Очаква се ремонтът да приключи до края на февруари.

 

 

Тази година продължава изграждането на канализацията в кв. "Горна баня". Очаква се строителството да започне при подходящо време. Важно за развитието на района е и третата линия на метрото, която има връзка с кв. "Горна баня" при "Околовръстен път". Метростанцията е разположена близо до жп линията София-Перник. Предвижда се жп спирка, която ще бъде третата интермодална връзка на Софийското метро след тези при Централна гара и кв. "Дружба" на градски транспорт и железопътен транспорт.

 

Предвижда се и изграждането на буферен паркинг. Очаква се решение по проекта за възстановяване на сградата на бившата минерална баня.

 

 
още от Новини

още от София