СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Детска площадка има в столичния кв. „Манастирски ливади – запад“
 Facebook

Детска площадка има в столичния кв. „Манастирски ливади – запад“17.05.2017 / 13:30 - citybuild.bg

Тя е с площ от 700 кв. м и е първата в квартала. 

 

Теренът е бил предназначен за строителство, но по решение на Столичната община и районния кмет е изградена площадка за игра на децата. 

 

 

 

Повече от петдесет детски площадки в кварталите на София ще бъдат изградени през тази година. Това каза по време на проверка на новоизградената детска площадка в район „Витоша“ вчера столичният кмет Фандъкова. Тя припомни, че поради сериозното презастрояване през годините в квартали като „Манастирски ливади“ и „Кръстова вада“, липсват свободни общински терени.

 

Предстои да бъдат изградени още две детски площадки в „Манастирски ливади“. През това лято ще бъдат изградени площадки и в част от парковете и градските градини. В момента се изгражда площадка в градинката „Алжир“ и на ул. „Ангелов връх“ в район Овча купел. Нови площадки за игра ще има в парк „Дружба“, „Хиподрума“, „Въртопо“, Северен парк, Княжеската градина, парк „Слатинска река“ и парк „Робов дол“, градината при ул. „Черковна“, градината в кв. „Княжево“ при колелото на трамвая и други. Вече има избран изпълнител за изграждането парк „Въртопо“ и през следващия месец предстои да започнат строителните дейности.

 

 
още от Новини

още от София