СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
3 детски градини и 2 училища в Асеновград ще са с подобрена енергийна ефективност
 Facebook

3 детски градини и 2 училища в Асеновград ще са с подобрена енергийна ефективност12.07.2018 / 10:59 - CityBuild.bg

Предстои избор на изпълнители.

 

На 2 май Община Асеновград подписа Договор за безвъзмездна финансова помощ за енергийна ефективност на сградите на детски градини, модернизация на училища и рехабилитация на дворните им пространства по процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 – Асеновград“. Договорът е на стойност 6 779 317 - 100 % безвъзмедна финансова помощ.

 

Проектът предвижда изпълнение на мерки, свързани с подобряването на енергийната ефективност, модернизация и рехабилитация на три детски градини - ДГ "Надежда", ДГ "Зорница" и ДГ "Пролет", и две училища - СУ "Св.св. Кирил и Методий" и СУ "Св. Княз Борис I". Предвидени са дейности, осигуряващи достъпна архитектурна среда, благоустрояване на дворните пространства, изграждане на нови площадки за игра, обособяване на нови озеленени пространства. Изпълнението на проекта ще осигури намаляване на разходите за енергия и отопление и емисиите на парникови газове.

 

Предстои да бъдат избрани изпълнители за строително-ремонтните дейности по проекта. Срокът за реализация на проекта е 30 месеца.

 

 
още от Новини

още от Страната