СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Детски център “Конкордия” откриха в столичния квартал "Орландовци"
 Facebook

Детски център “Конкордия” откриха в столичния квартал "Орландовци"22.10.2019 / 09:30 - CityBuild.bg

Той е построен до най-голямото училище в тази част на града, за да работи за връзката на децата с образованието.

 

 

В началото на месеца беше открит новият Детски център „Конкордия“ в столичния квартал "Орландовци". Той ще подкрепя над 100 семейства от най-бедните квартали на София. “Бусовете с логото на Конкордия са неразделна част от живота на много семейства, но винаги сме искали да създадем защитено пространство, сграда по проект, която да отговаря на потребностите на хората, които подпомагаме и на естеството на нашите дейности. И днес съм щастлива, че тази мечта се материализира”, казва Стела Гачевска, изпълнителен директор на Фондация “Конкордия България”.

 

 

Детски център "Конкордия" е на площ от над 600 кв.м и на трите си етажа ще помага в образованието и възпитанието на деца и ще подкрепя над 50 семейства всеки месец. Запазената марка на Конкордия - мобилната работа и консултациите на терен, ще продължат да помагат на семейства в крайна бедност в близките нуждаещи се квартали, за да намерят решение на проблемите си, и децата да останат заедно с родителите си и да не изпаднат от образователната система.

 

 

Сред дарителите е фирма AluKönigStahl, която помогна тази инициатива да се осъществи, като предостави безвъзмездно целия материал за дограмата на сградата.

 

 

 
още от Новини

още от София