СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Деца и родители мечтаха заедно за един по-чист и подреден град
 Facebook

Деца и родители мечтаха заедно за един по-чист и подреден град30.07.2020 / 16:28 - CityBuild.bg

Стартира серия образователни събития за създаване на по-добри градски пространства.

 

 

С разнообразни инициативи и при голям интерес премина събитието "Пловдив - по-чист и по-безопасен град, който изграждаме заедно".  Във вторник в "Парка на репресираните" в квартал Тракия бе даден стартът на серия от събития с образователни игри и забавления за деца и родители, посветени на създаване на навици и отношение  у подрастващите към града, за да живеят в по-добри, чисти и красиви градове, с по-малко трафик и инциденти. Инициативата бе част от дейностите на програмата _Място България за облагородяване на различни места в града и страната за намаляване на замърсяването на градската среда. Неин инициатор е сдружение БГ Бъди активен. По време на събитието бе осъществено обучение за деца за правилно движението по пътищата от представител на КАТ.

 

 

Сдружение БГ Бъди активен проведе серия Чисти игри #безотпадъци - обучение за деца за правилно разделно изхвърляне на отпадъци. Чрез забавни образователни игри децата лесно запомниха  къде и как да изхвърлят различните видове опаковки. Техните родители също научиха нови неща, като например защо има смисъл отпадъците да се изхвърлят разделно и какъв е процесът на събиране и рециклиране на суровините.

 

 

 

 

"Отговорни за чистотата сме и аз, и ти, и всички жители, институции и гости на града. Чистотата зависи от всеки от нас. Знаете, че Община Тракия подкрепя инициативите на БГ Бъди активен не за първи път. Винаги сме били отворени към инициативите, посветени на създаването на по-добри градски пространства и на активизиране на промяната в средата", сподели кметът на район „Тракия" Костадин Димитров.

 

 

По време на събитието от БГ Бъди активен поставиха кошовете за разделно събиране в парка, както и инсталираха креативни градски мебели "бонбони" с елементи от рециклирана пластмаса.

 

 

По време на събитието сдружението инсталира кошове за разделно събиране на отпадъци и цветни и забавни креативни места за сядане в парка, които са едно от креативните места за сядане, с които Пловдив се сдоби, благодарение на пловдивчани, които събираха разделно своите отпадъци през последните три месеца на миналата година. Те бяха подтикнати от кампанията "Искам да съм пейка" на платформата „Аз, Ти, Пловдив!", чийто наследник е програмата _МЯСТО България, водена от БГ Бъди активен.

 

Следващото събитие от инициативата е в  район „Южен", срещу парк Белите брези на 6 август, а на 25 септември като част от програмата на Европейски ден на спорта в училище се проведе и събитие в район „Северен". Организаторите канят малки и големи жители на района да се включат в следващите акции. Още идеи как да живеем в по-чиста среда  може да откриете на сайта на инициативата thespot.bgbeactive.org.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Любопитно