СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Девет обекта са обновени в Карлово по проекта „Благоустроена градска среда"
 Facebook

Девет обекта са обновени в Карлово по проекта „Благоустроена градска среда"10.10.2018 / 17:33 - CityBuild.bg

Това са 2 междублокови пространства и 7 улици, включително пешеходната зона по ул. "Водопад".

 

Строително-монтажните работи по проекта включват: ул. "Водопад"; ул. "Тодор Каблешков"; ул. "Тодор и Ана Пулеви"; ул. „Александър Стамболийски"; ул. „Дружба"; ул. "Хан Аспарух"; междублоково пространство северно от бул. "Освобождение" при бл. 20 и 22 на ул. "Дружба", бл. 39 и 37 на бул. "Освобождение" и бл. 35 и 37 на ул. "Меден дол"; предблокови зелени пространства по ул. "Ал. Стамболийски" /№ 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31, 33, 35, 37, 41, 43, 45, 47, 54, 64, 62/; ул. "Васил Левски" /включително площадното пространство на улицата пред църква "Успение на Пресвета Богородица"/.

 

Дейностите включват рехабилитация и подмяна на улични и тротоарни настилки; осигуряване на достъпна среда за хората в неравностойно положение; осигуряване на места за паркиране; подмяна на алейните и пешеходни настилки; подмяна нa елементите на градското обзавеждане - пейки, кошчета, беседки, и др.; реконструкция на зелени площи и други.

 

 

Проектирането започна през 2013-2014 година, а проектът беше одобрен през 2016-а по ОП „Региони в растеж". Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „СТИЛСТРОЙ-ВЕЙЛ". Строителен надзор е „СД КОНСУЛТ" ООД. Автори на инвестиционните проекти и упражняващи авторски надзор са „СТРОЙИНВЕСТКОНСУЛТ СОФИЯ" ЕООД и „МОДУС-Г" ЕООД. Общата стойност на проекта е 4 708 007 лв.

 

 

Настилките са от Semmelrock Bulgaria. "Те са уникални като цветове и съчетания и са на една от най-добрите фирми в Европа", каза на откриването на 29 септември кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

 

 

 

 

По улица "Водопад", която води от централната градска част до подножието на Балкана, е изградена и първата за Карлово велоалея.

 

 

Предстои да бъде реализиран проект "Карлово на длан", местни фирми са изявили желание да участват в поставянето на елементи на градската среда на пешеходната зона, а в замяна на реклама фирми за цветя ще засадят участъци в зоната.

 

 

Снимки: Марица, Карлово ТВ и "Земелрок България"

 

 
още от Новини

още от Страната