СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Девет от сградите в Хитрино вече са почти готови
 Facebook

Девет от сградите в Хитрино вече са почти готови11.12.2017 / 09:30 - CityBuild.bg

Камарата на строителите изгражда общо десет. С публичен ресурс се възстановяват още 13 къщи.

 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков посети вчера Хитрино, година след експлозията на влакова цистерна, при която загинаха седем души и 29 бяха ранени. Там министърът се запозна с хода на възстановителните работи на пострадалите и разрушени домове на хората.

 

Николай Нанков изказа благодарност към Камарата на строителите, която изгражда десет нови къщи в селото за хора, които са загубили домовете си. 9 от сградите вече са почти готови и собствениците им ще посрещнат зимата в нови домове. С публичен ресурс се възстановяват още 13 къщи. Седем от финансираните от социалния фонд нови жилища са на етап груб строеж, строителството на още три е започнало. Собствениците на други три нямат документи и затова изграждането им се забавя.

 

 

 

 

 

Вещно-правни процедури са причина за забавянето на възстановителните дейности по някои от разрушените или пострадали жилищни сгради. В момента не могат да се определят точни срокове, но ако времето позволи, ще се работи и през зимния сезон, каза кметът на Хитрино Нуридин Исмаил. Той декларира, че никой не е получил по-малко от предвидените от Обществения съвет средства. Ще бъде направен пълен отчет на разходите.

 

Николай Нанков напомни, че след трагедията държавата е осигурила финансов ресурс за възстановяване на публичната инфраструктура и е подпомогнала общината за няколко важни обекта, сред които е и водопроводът до с. Тимарево. През октомври започна рехабилитацията на 9 км от републиканския път, каза министърът. Той напомни, че държавата е осигурила възможност за кандидатстване за европейско финансиране и сега общината подготвя проекти.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано